Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVE NA PROMETNICAMA

Nevrijeme izazvalo kaos u Dalmaciji: Otkazani brojni katamarani, zabilježeno više prometnih nesreća

Foto: Dalmacija danas
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.01.2023.
u 21:50

Jaka kiša koja je pala u kratko vrijeme izazvala je poplave na prometnicama u Dalmaciji zbog čega je promet tekao usporeno

Kao što je ranije i najavljeno, danas je Dalmaciju u poslijepodnevnim satima pogodilo jako jugo, popraćeno kišom i grmljavinom. Najviše kiše palo je oko 15 sati na sjevernom Jadranu gdje je na dijelovima Kvarnera palo preko 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Kako prenosi Dalmacija Danas, u Dalmaciji je do 15 sati najviše kiše palo u zaleđu Trogira pa je na postaji Ljubitovica tako zabilježeno 71 litara kiše po kvadratnom metru. Jaka kiša koja je pala u kratko vrijeme izazvala je poplave na prometnicama u Dalmaciji pa je tako zabilježeno više prometnih nesreća.

Osim toga, večeras je oko 19.30 sati na brzoj cesti Solin-Klis u smjeru Dugopolja došlo do prometne nesreće. Splitsko-dalmatinska policija potvrdila je kako je došlo do sudara dva osobna automobila, a dvije su osobe ozlijeđene.

''Zbog vršenja očevida od 20 sati 20 minuta navedena dionica ceste u smjeru Dugopolja zatvorena za promet koji se odvija obilazno'', obavijestila je policija vozače.

Kiša se, čini se, nastavila i u večernjim satima kod Primoštena.

Uz to, ciklona je donijela i jako jugo koje je na splitskom području puhalo i do 88 km/h. Kako je Državni hidrometeorološki zavod ranije najavio, krajem dana jugo trebao bi okrenuti na buru.

Zbog nevremena na moru, u ponedjeljak su prekinute sve kamatarske linije na splitskome plovnom području, doznaje se od koordinatorice toga Jadrolinijinoga plovnog područja Jelene Ivulić.

"U prekidu je i trajektna linija Sumartin - Makarska", rekla je Ivulić za Hinu.

Dodala je da trajekt na relaciji Split - Vela Luka - Ubli plovi samo do Vele Luke.

>> VIDEO Vozači satima čekali na graničnom prijelazu: 'Hrvati misle da su bogovi jer su u Schengenu'

Komentara 2

KB
KAJ BI VAM REKEL
22:17 09.01.2023.

Umjesto katamarani pročitao sam kamatari, onda sam se zapitao tko bi njima dao otkaz? Onda sam se sjetio da su kamatari u bankama, dućanima i poslovnicama, a ne na ulicama, pa bi sad taj naslov i imao smisla.

TJ
TJekelic
12:40 10.01.2023.

I tako kad bude ko i u banovini šteta i svega samo će se pokupit i otići a ljudi preko pickjobs stranice ce morat trazit 3 posla da otplate sve.. ma odvratno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije