Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE PROMJENA VREMENA

Izdano narančasto upozorenje za dvije regije: 'Moguće je poplavljivanje i prekid opskrbe energijom'

Zbog obilne kiše u Splitu su poplavljene prometnice i nogostupi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
08.01.2023.
u 20:40

Na području gospićke i kninske regije moguća je obilna kiša, kao i bujične poplave. U gospićkoj će količina oborine biti 50-120 mm, a u kninskoj 70-110 mm.

Vrijeme će sutra, u ponedjeljak, biti pretežno oblačno uz povremenu kišu osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna. Također, lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) te dodaje kako su navečer u višem gorju mogući susnježica i snijeg. 

- Umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C - navodi DHMZ. 

Foto: DHMZ

Za sutra je DHMZ izdao narančasto upozorenje za dvije regije - gospićku i kninsku. Ono, inače, vrijeme opisuje kao opasno. Na području te dvije regije moguća je obilna kiša, kao i bujične poplave. U gospićkoj će količina oborine biti 50-120 mm, a u kninskoj 70-110 mm. 

Foto: DHMZ

- Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima - navodi DHMZ.

 

Komentara 5

GI
gira
21:09 08.01.2023.

treba li nositi maske, ili je dovoljan PCR test?

ZO
Zonasumraka4
21:56 08.01.2023.

Treba li u skloništa? Čekam upute

ZP
Zabranjen pristup
23:57 08.01.2023.

Bas cudno da je ljeti vruce a jesen i zima kisovito..sta bi mi bez medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije