Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo branitelja otkrilo koliko je potrošilo za obilježavanje 5. kolovoza

Ove godine, sufinancirano je obilježavanje u Kninu te u Slunju, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vukovaru, Glini, Kastavu, Grobnišćini, Šibeniku, Petrinji, Osijeku, Sinju, Senju, Hvaru, kao i odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin i Slunj
08. kolovoza 2017. u 22:07 33 komentara 1653 prikaza
Dan pobjede
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministarstvo hrvatskih branitelja prema dosadašnjim je predračunima s oko milijun kuna sudjelovalo u sufinanciranju ovogodišnjeg središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" u Kninu i drugim hrvatskim gradovima.

Marko Perković Thompson - Slunj PREDSJEDNICA O THOMPSONU 'Mislim da se politika ne treba miješati u glazbu'

"Ministarstvo hrvatskih branitelja, zajedno s drugim resornim ministarstvima, gradovima i županijama u kojima se proslava organizira, a u suradnji s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave tog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti", priopćilo je u utorak Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Dan pobjede
1 / 17
Marko Perković Thompson - Slunj

Odgovarajući na veliku zainteresiranost medija o (su)financiranju obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", Ministarstvo je priopćilo kako, po dosadašnjim predračunima, okvirni iznos sufinanciranja obilježavanja za 2017. godinu iznosi 1.040.000 kuna.

Ministarstvo hrvatskih branitelja napominje da još zaprima račune za ovogodišnje aktivnosti provedbe obilježavanja 22. obljetnice u mnogim gradovima diljem Hrvatske pa će informacije o konačnom iznosu proslave za 2017. imati tek po završetku i obradi svih računa.

Knin: Svečani mimohod prema crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta Marinko Jurasić Zašto 'greške' nisu i zločini nakon Oluje!?

Usporedbe radi, u 2016. godini iznos sufinanciranja Ministarstva hrvatskih branitelja  za obilježavanja u Kninu, Kaštelima, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin ukupno je dosegnuo 1.179.025 kuna.

Godinu ranije, 2015., sufinanciralo se obilježavanje te važne obljetnice u Kninu, Slavonskom Brodu, Sinju, Zagrebu i Zadru te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Zagreb i Knin u ukupnom iznosu od 1.071.638,50 kuna.

Ove godine, sufinancirano je obilježavanje u Kninu te u Slunju, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vukovaru, Glini, Kastavu, Grobnišćini, Šibeniku, Petrinji, Osijeku, Sinju, Senju, Hvaru, kao i odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin i Slunj.

Ukupno sto tisuća kuna Ministarstvo je izdvojilo za niz prigodnih cjelodnevnih aktivnosti i programa u Gradu Slunju, kao što su hodnja putevima "Oluje", polumaraton, izložba vojne tehnike, izložbeni korzo OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Svi troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini.

Tko je tko u Hrvatskoj u kolovozu 1995. Od 16 osoba ključnih za provedbu operacije Oluja, preminulo njih šest Andrija Matijaš Pauk OLUJA PRIJE OLUJE Andrija Matijaš Pauk izvukao je tenkove na Dinaru, na 1800 metara visine. To je šokiralo srpske oficire Ana Brnabić Oglasit će se sirene Brnabić: Ne možemo razumjeti da netko slavi Oluju
Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • TrvtkoKomadina01:

  višeo od 35.000 partizana i danas prima mirovinu, a Hrvatska po popisu ima samo 11.578 muškaraca starijih od 85 godina.. Mirovina se uplaćuje i 'borcu' koji je 1945. imao samo tri godine!

 • CROLINDA:

  antihrvate najviše boli hrvatska sloga zato uvijek lažu iskrivljuju i bacaju crve i muhine ličinke među naš narod - nek se slože srca bratska - živjela Hrvatska - Šenoa- Zajc - srbima i jugokomunostalgičarima je hrvatsko domoljublje ustašluk a četničko ... prikaži još! domoljublje im je večna ugroženost - Živila Hrvatska i Oluja - dan pobjede i Branitelji i Sinjska alka i Velika Gospa i Bog koji je učinio čudo s našim herojskim braniteljima protiv agresije Srba i srbizirane JNA - kakve su nam bile šanse - čudo Božje - da Bog ne bijaše s nama žive bi nas proždrli - slava Bogu

 • Avatar tnin
  tnin:

  Susjedima se ne sviđa hrvatska proslava i zato gunđaju gdje god stignu, pa i ovdje se točno vidi tko nije naš.