Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA NAPAD

Otkrivena spomen-ploča dr. Franji Tuđmanu u Petrinji

Otkrivanje spomen ploče povodom posjeta dr. Franje Tuđmana Petrinji 25.08.1991.
Nikola Cutuk/PIXSELL
25.08.2018.
u 13:28

Predsjednik Tuđman je, u pratnji ministra obrane i drugih dužnosnika, toga dana, iako je sigurnosni savjet  bio da ne dolazi zbog opasnosti koja je prijetila iz JNA kasarni u samom gradu te iz okolnih sela,  obišao napadnutu policijsku postaju te se uputio u opkoljeni Pecki i Cepeliš gdje se sastao s braniteljima.

Spomen-ploča u sjećanje na 25. kolovoza 1991. i tadašnji posjet predsjednika dr. Franje Tuđmana Petrinji, otkrivena je u subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana.

„To jutro je bio napad na policijsku postaju Petrinja iz obližnje vojarne i kad je prestao išao sam u grad i čuo da je dr. Tuđman stigao u Petrinju. Sreo sam ga , on me je pitao gdje je linija fronte i da odemo tamo obići naše branitelje.“-  kazuje Marijan Bernić, tadašnji predsjednik HDZ-a u Petrinji.

Otkrivanje spomen ploče povodom posjeta dr. Franje Tuđmana Petrinji 25.08.1991.
1/10

Predsjednik Tuđman je, u pratnji ministra obrane i drugih dužnosnika, toga dana, iako je sigurnosni savjet  bio da ne dolazi zbog opasnosti koja je prijetila iz JNA kasarni u samom gradu te iz okolnih sela,  obišao napadnutu policijsku postaju te se uputio u opkoljeni Pecki i Cepeliš gdje se sastao s braniteljima. Nakon Petrinje išao je i u Hrvatsku Kostajnicu te Sisak.

„Taj je državnički potez bio bitan za moral. Time je pružio svoju potporu stanovnicima i hrvatskim braniteljima ovog kraja“ – rekao je prilikom otkrivanja spomen ploče ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Komentara 13

Avatar Mamlazac
Mamlazac
14:03 25.08.2018.

Jedan je Franjo, u pravo vrijeme pravi general ! Ljuta trava za usljive agresore.

CR
CroAx
14:11 25.08.2018.

Dr.Franjo Tuđman - najjači lijek protiv vrste kuge koja ima četiri slova a počinje slovom s.

BU
Bubalamala
08:56 26.08.2018.

Tako je, to nam treba što više spomen ploča na sjećanje zadnjeg vođe etničkog čišćenja na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije