Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkrivena spomen-ploča dr. Franji Tuđmanu u Petrinji

Predsjednik Tuđman je, u pratnji ministra obrane i drugih dužnosnika, toga dana, iako je sigurnosni savjet  bio da ne dolazi zbog opasnosti koja je prijetila iz JNA kasarni u samom gradu te iz okolnih sela,  obišao napadnutu policijsku postaju te se uputio u opkoljeni Pecki i Cepeliš gdje se sastao s braniteljima.
25. kolovoza 2018. u 13:28 13 komentara 522 prikaza
Otkrivanje spomen ploče povodom posjeta dr. Franje Tuđmana Petrinji 25.08.1991.
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Spomen-ploča u sjećanje na 25. kolovoza 1991. i tadašnji posjet predsjednika dr. Franje Tuđmana Petrinji, otkrivena je u subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Gradonačelnik Milan Bandić o spomeniku dr. Franji Tuđmanu NOVI PROJEKT Bandić najavio spomenik Tuđmanu do obljetnice njegove smrti, 10. prosinca

„To jutro je bio napad na policijsku postaju Petrinja iz obližnje vojarne i kad je prestao išao sam u grad i čuo da je dr. Tuđman stigao u Petrinju. Sreo sam ga , on me je pitao gdje je linija fronte i da odemo tamo obići naše branitelje.“-  kazuje Marijan Bernić, tadašnji predsjednik HDZ-a u Petrinji.

Otkrivanje spomen ploče povodom posjeta dr. Franje Tuđmana Petrinji 25.08.1991.
1 / 10
Otkrivena spomen-ploča dr. Franji Tuđmanu u Petrinji

Predsjednik Tuđman je, u pratnji ministra obrane i drugih dužnosnika, toga dana, iako je sigurnosni savjet  bio da ne dolazi zbog opasnosti koja je prijetila iz JNA kasarni u samom gradu te iz okolnih sela,  obišao napadnutu policijsku postaju te se uputio u opkoljeni Pecki i Cepeliš gdje se sastao s braniteljima. Nakon Petrinje išao je i u Hrvatsku Kostajnicu te Sisak.

Spomen ploča oštečena udarcima Opet je razbijena spomen-ploča mladim Splićanima koje su ubili fašisti

„Taj je državnički potez bio bitan za moral. Time je pružio svoju potporu stanovnicima i hrvatskim braniteljima ovog kraja“ – rekao je prilikom otkrivanja spomen ploče ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Dachy89:

  Dr.Franjo Tuđman - najjači lijek protiv vrste kuge koja ima četiri slova a počinje slovom s.

 • Avatar tipo
  tipo:

  Jedan je Franjo, u pravo vrijeme pravi general ! Ljuta trava za usljive agresore.

 • Bubalamala:

  Tako je, to nam treba što više spomen ploča na sjećanje zadnjeg vođe etničkog čišćenja na ovim prostorima.