Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama

Okončana drama: Šef branitelja RIZ-a prijetio da će se spaliti

riz
Tomislav Miletic/Pixsell
26.09.2012.
u 12:40

Šef zagrebačke Hvidre za ponedjeljak najavio sastanak svih braniteljskih udruga

Branko Banjac (59), predsjednik Udruge branitelja tvrtke RIZ, na današnjem sastanku branitelja u ministarstvu, kao i na prethodnom jutarnjem u zagrebačkoj Hvidri zaprijetio je samospaljivanjem zbog okolnosti u kojima se našla tvrtka u kojoj je ostvario dugogodišnji radni staž, javili su iz zagrebačke Hvidre koja je sazvala i za ponedjeljak hitan sastanak udruga proizašlih iz rata na temu zaštite branitelja. 

– Ako ne dođe do rješenja, zapalit ću se – njegova je poruka koju su prenijeli iz Hvidre zabrinuti za branitelja Banjca. Suborci su ga, očito, uspjeli smiriti jer nam je glasnogovornik Ministarstva branitelja Bojan Glavašević kasnije kazao kako mu je Banjac na pitanje osjeća li se suicidalno, kazao da nema takvih primisli. 

Glavašević je Banjcu poručio da problem rješava za stolom s predstavnicima uprave svoje tvrtke te da Ministarstvo nije izravno nadležno za probleme u RIZ-u, ali nude savjet i pomoć.

Banjac se našao među 17 radnika kojima uprava zabranjuje ulazak u tvrtku, a provedbu zabrane osiguravaju zaštitari. 

– Ovo upozorenje nakon samoubojstva radnika Gredelja diglo je na noge predstavnike braniteljskih udruga koje užurbano traže rješenje – objasnio je Mirko Ljubičić, predsjednik zagrebačke Hvidre.

– Može li itko zamisliti kada je počela pljačka Hrvatske 1992. godine, gdje su bili pravi hrvatski branitelji?! Danas ti koji su pljačkali ne dopuštaju radnicima braniteljima da dođu na svoja radna mjesta, one iste koji su krvarili za svoju domovinu. Tome ćemo stati na kraj – poručio je Ljubičić najavljujući za ponedjeljak veliki sastanak svih braniteljskih udruga radi traženja rješenja za ugroženu egzistenciju branitelja. 

Nakon održanog sastanka Banjac ističe kako nije najavio svoje samozapaljivanje, nego da očekuje da se Vlada uhvati ukoštac s problemom RIZ-a, te u petak na sastanku svih zainteresiranih strana, iznjedri zadovoljavajuće rješenje.

- Nisam kazao da ću se samospaliti, netko nije dobro razumio moje riječi, poručio je Banjac, iako je zagrebačka Hvidra upravo ovu njegovu najavu stavila na svoj poziv za sastanak braniteljskih udruga kao apel za hitnu pomoć braniteljima.

>>Uprava RIZ-a: Većina radnika je radila, proizvodnja ide dalje

Ključne riječi

Komentara 29

OB
-obrisani-
13:08 26.09.2012.

Za krepat. Šef branitelja RIZ-a !? :))) Pa kaj i tako nesto postoji ? I koja je svrha jedne takove udruge u nekom poduzecu osim da ovaj bude necega Šef ?

TM
tom milles
12:52 26.09.2012.

Na stotine djelatnika ex SOURA - RIZ od 1994.godine na ovamo dobilo je otkaze kao tehnološki višak a u vrijeme pretvorbe.Pa gdje bi došli da su se svi išli samospaljivati.

ZA
zagi55
13:22 26.09.2012.

pa taj je RIZ već jednom bio privatiziran,pa ga je bivši vlasnik doveo do propasti, te ga je nakon toga Država preuzela na trošak poreznih obveznika, tj 62% je vlasnik tvrtke,pa je malo čudno kako to da Državi koja je i večinski vlasnik te tvrtke ,netko drugi određuje tko če ju zastupati! Izgleda da se opet netko našao ,tko če to sve za sebe privatizirati,izmusti novac,i pobječi sa novcem glavom bez obzira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije