Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik Srbije o embargu

Oglasio se i Vučić, tvrdi da ne krivi Hrvatsku: 'Oni samo rade svoj posao, rade to od '41. nadalje...'

Beograd: Vučić odlikovao kubanskog ministra vanjskih  poslova
Foto: Milos Tesic
1/4
06.10.2022.
u 13:43

Na upit zašto krivi Hrvatsku Vučić je rekao da ne krivi nikoga nego da su se hrvatski dužnosnici sami pohvalili na tome u svojim medijima da Hrvatska stoji iza toga.

Hrvatska je samo radila svoj posao, sve ono što radi više desetljeća, od 1941. godine pa nadalje. Ništa se tu nije promijenilo – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Pragu gdje sudjeluje na summitu Europske političke zajednice.

Povod svemu je paket mjera, koji je donesen, kako se tvrdi na inzistiranje Hrvatske, a koji se tiče opskrbe naftom koji je obuhvatio i Srbiju koja tako više preko JANAF-a neće moći uvoziti rusku naftu. Sve to je u Srbiji izazvalo brojne reakcije gdje se Hrvatska proglašava glavnim krivcem pa čak i spominje kao otvoreni čin neprijateljstva. Govoreći na ovu temu Vučić je rekao kako je Srbija dobila informaciju da je ta odluka donijeta mnogo ranije poslije čega su tražili da budu izuzeti, odnosno da se ta odluka ne odnosi za Zapadni Balkan i Srbiju.

- U nacrtu je tako trebalo da bude, a onda su se naši susjedi pohvalili da su oni zaslužni za to što nije došlo do derogacije te norme, za inače opće uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte, čime su neke zemlje izuzete, poput Bugarske i Mađarske i nekih drugih, ali ne i Srbija. Ljudi su izmislili čak i moju izjavu da sam rekao da je Hrvatska kriva. Ja vam kažem da je Hrvatska samo radila svoj posao, sve ono što radi više desetljeća, od 41 pa nadalje. Ništa se tu nije promijenilo - rekao je Vučić.

Na upit zašto krivi Hrvatsku Vučić je rekao da ne krivi nikoga nego da su se hrvatski dužnosnici sami pohvalili na tome u svojim medijima da Hrvatska stoji iza toga.

Odgovarajući na pitanje o (ne)uvođenju sankcija Rusiji, Vučić je rekao da "niste vi ti iz Hrvatske niti vaše rukovodstvo koje će voditi politiku Srbije".

- To su građani Srbije koji će to činiti preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da Srbiji mogu nametati svoju volju. Ja sam veoma ponosan da je Srbija slobodna zemlja i da sama donosi odluke, čistog obraza. Nisam se uplašio prijetnji – istakao je Vučić.

Na pitanje misli li da bi moglo da dođe do prekida pregovora sa EU Vučić je upitao: Zašto bi? Aleksandar Vučić će danas u Pragu govoriti o dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim odlukama u narednom period.

Video: Brnabić citirala Večernji

Komentara 34

ŽE
Žegarni
13:45 06.10.2022.

Nekako volim da nas ne vole.

TM
trade_mark
13:53 06.10.2022.

hahaha... vučiću, gdje si bio '91.??

MI
Mislav28
14:02 06.10.2022.

Čube su mu poplavile od muke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije