Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZABIO NAM JE NOŽ U LEĐA'

Oglasio se i Kadirov, stao je na Putinovu stranu: Pobuna mora biti slomljena

Ramzan Kadirov
Foto: REUTERS
1/2
24.06.2023.
u 12:29

Kadirov je kazao borcima da ne nasjedaju na provokacije. Kazao je kako rat nije vrijeme za izražavanje osobnih optužbi.

Vođa čečenskih snaga, Ramzan Kadirov izdajnički marš Jevgenija Prigožina nazvao je "nožem u leđa". Kadirov je kazao da su čečenski borci već otišli u zone napetosti. Apelirao je na borce da ne nasjedaju na provokacije unatoč tome što nije jasno definirano o kome je rijeć- o Wagnerovim plaćenicima, ruskim vojnicima ili se ipak radi o jednima i drugima

"Rat nije vrijeme za izražavanje osobnih pritužbi", rekao je, misleći na dugotrajnu svađu između Jevgenija Prigožina i ruskog ministarstva obrane. Nadodao je da ovo vojna pobuna te da nema isprike za ovakve akcije. Također, rekao je da podržava svaku Putinovu riječ. Cijelu priču oko pobune završio je rečenicom: "Pobuna mora biti slomljena, a ako to zahtijeva oštre mjere, mi smo spremni."

VEZANE VIJESTI:

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je da će slomiti ono što je nazvao "oružanom pobunom", nakon što je vođa pobunjenih plaćenika Jevgenij Prigožin u subotu rekao da je preuzeo kontrolu nad južnim gradom Rostovom u sklopu pokušaja svrgavanja vojnog vodstva.

VIDEO: Putin optužio Wagner za izdaju

Dramatičan obrat, s mnogim nejasnim detaljima, čini se kao najveća domaća kriza s kojom se Putin suočio otkako je zapovjedio opću invaziju na Ukrajinu - koju je nazvao "specijalnom vojnom operacijom" - u veljači prošle godine.

U televizijskom obraćanju Putin je rekao da su "pretjerane ambicije i interesi doveli do izdaje", a pobunu je nazvao "ubodom nožem u leđa". "To je udarac Rusiji, našem narodu. A naše akcije u obrani domovine od takve prijetnje bit će oštre."

Ramzan Kadirov
1/10

"Svi oni koji su namjerno stupili na put izdaje, koji su pripremali oružanu pobunu, koji su krenuli putem ucjena i terorističkih metoda, snosit će neizbježnu kaznu, odgovarat će i pred zakonom i pred našim narodom", rekao je Putin.

VEZANE VIJESTI:

Prigožin je tražio da ministar obrane Sergej Šojgu i načelnik glavnog stožera Valerij Gerasimov - koje je kritizirao zbog, kako kaže, katastrofalnog vodstva rata protiv Ukrajine - dođu u Rostov. Rekao je da ima 25.000 boraca koji će "vratiti pravdu" i naveo je, bez pružanja dokaza, da je ruska vojska ubila veliki broj boraca iz njegove privatne milicije Wagner u zračnom napadu, što je ministarstvo obrane zanijekalo.

>>Sve o najnovijim događanjima u Rusiji pratite OVDJE

VIDEO: Šef Wagnera usred zlokobne poruke Moskvi prekinuo govor pa pustio prolaznicu da prođe

Komentara 5

FA
Fake
13:02 24.06.2023.

Ovaj panj je uvijek spreman ali ako je što dalje od linije bojišnice.

SA
saudinus
12:36 24.06.2023.

Ljubitelj ali doslovno LJUBitelj koza zna kako prolaze pobunjenici protiv režima iz Moskve . Pokojni ili biti sluga režimu.

DA
dalmatimun
17:41 24.06.2023.

pa tko ozbiljno shvaća ovu budalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije