Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebačen u drugi zatvor

Oglasio se Aleksej Navaljni: 'Moje svemirsko putovanje se nastavlja'

FILE PHOTO: Russian opposition leader Navalny attends a court hearing in Moscow
Foto: SIMONOVSKY DISTRICT COURT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.06.2022.
u 22:30

Navaljni je uhićen u siječnju 2021. po povratku iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja živčanim agensima za koje je okrivio Kremlj

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni potvrdio da je prebačen u drugi zatvor te da se nalazi u karanteni. Navaljni je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram napisao da je premješten u zatvor IK-6 s maksimalnom sigurnošću u selu Melekhovo u Vladimirskoj regiji, oko 250 kilometara istočno od Moskve. 

Najodlučniji politički neprijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, prethodno je bio zatočen u kaznenoj koloniji IK-2 u regiji Vladimir, piše AP

Ta se ustanova u gradu Pokrov ističe među ruskim kaznionicama po svojim posebno strogim zatvoreničkim rutinama, koje uključuju stajanje satima u pripravnosti. IK-6 se nalazi oko 150 kilometara istočno od njega.

Aleksej Navaljni
Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS

- Moje svemirsko putovanje se nastavlja. Selio sam se s broda na brod - poručio je Navaljni. 

Navaljni je uhićen u siječnju 2021. po povratku iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja živčanim agensima za koje je okrivio Kremlj. Dobio je dvije i pol godine zatvora zbog navodnog kršenja uvjeta uvjetnog otpusta dok je bio izvan Rusije.

U ožujku je Navaljni osuđen na devet godina zatvora pod optužbom za prijevaru i nepoštivanje suda, optužbe koje je odbacio kao politički motiviran pokušaj ruskih vlasti da ga zadrže iza rešetaka što je dulje moguće.

VIDEO Dok na istoku Ukrajine bjesne žestoke borbe, stanovnici Kijeva uživaju na plaži

Ključne riječi

Komentara 7

LU
luckyluke1
23:01 15.06.2022.

Svaka čast Navaljnom koji se nije dao slomiti, a stotine tisuća takvih u Rusiji su slomljeni, mučki ubijeni kao neprijatelji naroda. Mi to najbolje možemo razumjeti jer je 45 godina komunistička partija zatvarala, mučila i ubijala tisuće naših domoljuba kojii su se na razne načine borili za slobodu svog naroda.

PR
pravednik2
09:14 16.06.2022.

Rusi su poznati humanitarci. Slali su oduvijek već cijele obitelji i narode u Sibir. Valjda da ih sačuvaju na -30 od svakojakih parazita.

MI
Mixy
23:31 15.06.2022.

Kako je uspeo da se javi iz zatvora maksimalne sigurnosti i još je u karanteni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije