Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Salzburgu

Odvjetnik Čedo Prodanović preuzeo obranu Ive Sanadera

\'06.09.2007.....zagreb...unu...zupanijski sud,nastavak sudenja generalu norcu i generalu ademiu.odvjetnik cedo prodanovic.foto:marko prpic\'
Marko Prpić/Večernji list
Autor
Ivanka Toma
14.06.2011.
u 23:24

Nije rezigniran. Čeka da se neposredno suoči s optužbama, rekao je odvjetnik nakon sastanka sa Sanaderom

Čedo Prodanović, jedan od najboljih zagrebačkih odvjetnika specijaliziranih za kazneno pravo, preuzeo je obranu bivšeg premijera Ive Sanadera. Odvjetnik Prodanović u utorak je Sanadera posjetio u pritvoru u Salzburgu gdje mu je bivši premijer potpisao punomoć. U razgovoru su proveli gotovo pet sati i utvrdili osnovne konture obrane.

– Nemam puno toga reći. Preuzeo sam predmet, ali tek trebam izvršiti uvid u spis da bih mogao biti imalo konkretniji. Trenutačno radim na okvirima postavljanja obrane, i to prema elementima koji su vidljivi iz naloga za istragu – rekao nam je Prodanović.

Odvjetnik kaže da se Sanader drži vrlo dobro za čovjeka koji je šest mjeseci u pritvoru.

Hitno izručenje Hrvatskoj

– Nije rezigniran i u dobroj je psihofizičkoj formi. Čeka da se neposredno suoči s optužbama i dokazima kojima su one potkrijepljene – kaže novi branitelj bivšeg premijera dodajući kako u vezi s nekim optužbama (a USKOK Sanadera tereti za korupcijske afere u Fimi mediji, HEP-u, BMW proviziji za kredit Hypo banke...) Sanader jako dobro zna o čemu je zapravo riječ, dok, kako prenosi Prodanović, za neke stvari kaže da su izvan svake pameti.

Bivši premijer ostaje i dalje pri izjavi danoj nedavno preko odvjetnika Gorana Suića da će na sudskom ročištu 21. lipnja, sazvanom u povodu njegove žalbe na odluku o izručenju, tražiti da se postupi suprotno te da ga se hitno izruči u RH. Prodanović je bio u razgovorima za preuzimanje Sanaderove obrane još prije šest mjeseci, no tada nije došlo do realizacije. U međuvremenu su punomoći otkazali Ivan Lovrić i Jasna Novak, tako da je Sanader ostao sa Suićem kao jedinim braniteljem u Hrvatskoj.

Popravlja si imidž

S Prodanovićem bivši premijer dobiva vrsnog krivičara koji ima iza sebe vrlo uspješnu tužiteljsku i odvjetničku karijeru, ali si i u startu popravlja imidž u javnosti te nastoji uravnotežiti dojam o sebi jer kao desni političar uzima odvjetnika koji je poznat po lijevim stavovima.

Ključne riječi

Komentara 88

KT
Karika Tura
09:17 15.06.2011.

I need a Dollar Dollar is what I need to je ono što ih povezuje

PO
Ponosnamojaje
09:29 15.06.2011.

15.06.2011. u 09:09h Ponosnamojaje je napisao/la: 15.06.2011. u 08:05h Ponosnamojaje je napisao/la: *** deleted by admin *** ---------------------------- Sta je Admine, tvoj Caca isto iz Ubilacke \"Dal. Bojne\"????? Zar nemore Hrvatski Narod da zna tko je Ubojica tih silnih posljelje ratnih Zrtava??? (Pridržavajte se teme članka. ADMIN) --------- zato molim da provijerite tko se uvijk pokusavao vracati na temu!!! Opet nije ok sto brisete! Ali vase je

OB
-obrisani-
09:15 15.06.2011.

Čedo i IVo dvije moralne vertikale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije