Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG

Odužimo sa našem Vukovaru

03.12.2001.
u 00:00

Da se donekle odužimo našem Vukovaru, predlažem da se hrvatska Vlada i općinske vlasti dogovore i prikupljeni novac za grad Vukovar upotrijebe za izgradnju manjih ili većih pogona u kojima će zaposliti njegove stanovnike. A za bolnicu neka nabave potrebne aparate.

Novac bi se prikupljao na sljedeći način: Najviši predstavnici hrvatske državne vlasti, predsjednik države, Vlade i Sabora neka uplate kunsku protuvrijednost 1200 maraka, ministri, sabornici, župani, gradonačelnici većih gradova, menadžeri, direktori velikih poduzeća i banaka, udovice i umirovljenici Domovinskog rata čija mirovina prelazi 12.000 kuna i hrvatski biskupi nek" uplate 1000 maraka. Ravnatelji škola, nastavnici i profesori, sindikalci, časnici, dočasnici, policajci, zdravstveni radnici, bankari, suci, novinari, sportaši i treneri neka pomognu novčano po svojoj savjesti, kao i svi drugi.

Svećenici župnici neka doniraju 600 maraka, a kapelani i svećenici profesori u srednjim školama i na bogoslovnim fakultetima neka uplate 500 maraka. Svi umirovljeni župnici i svećenici koji primaju državnu mirovinu trebaju pomoći prema svojim mogućnostima. A hrvatski svećenici župnici i kapelani razasuti po svijetu mogu uplatiti i 1000 maraka. Pokažimo se u djelima, jer hrvatski je narod presit lijepih riječi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije