Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odšteta za nepogode

Gorskom kotaru 8,6, a Slavoniji 8,9 milijuna eura

poplava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
10.04.2015.
u 15:32

Novac je to za sanaciju javne infrastrukture, a ne obiteljskih kuća, istaknuo je ministar Vrdoljak

Ministar Ivan Vrdoljak u Osijeku je objasnio i kako će biti podijeljen pristigli novac iz Europskog fonda za solidarnost. Za odštetu zbog zamrzavanja u Gorskom kotaru izdvojit će se 8,6 milijuna, a za poplave u Slavoniji 8,9 milijuna eura. Novac je to za sanaciju javne infrastrukture, a ne obiteljskih kuća.

- Nije bilo lako ispuniti sve te uvjete. To su tisuće stranica na kojima se trebalo dokazati na što se sve trošilo. Povjerenstvo je napravilo podjelu tako da su dio dobila javna poduzeća koja su utrošila najviše novca u sanaciju, dio su dobile županije, a dio humanitarne organizacije - rekao je Vrdoljak. Pratila se, dodao je, proporcionalnost.   

- Oni koji su imali najviše troškova, najviše su i dobili, no to je manji dio troškova koje smo ukupno imali za sanaciju šteta. Ovo je samo povrat sredstava koja smo uložili - naveo je.

Obnovu kuća stradalih u poplavama, dodao je, vodi Ministarstvo graditeljstva, a financira Vlada RH.

>> Nakon kuća, kreće i obnova gospodarskih objekata na poplavljenim područjima Slavonije

>> Osiguravatelji će isplatiti tek 1,3 posto šteta od poplava

Komentara 2

DH
dalibor.hren
17:18 10.04.2015.

A ja mislio da je na slici Zrće!?

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:53 10.04.2015.

poplave su bile najavljivane 10 godina zbog klimatskih promjena. umjesto da se 1/10 tog iznosa uložila u obranu od poplave, sada se plaća toliki iznos - zato jer je hdzu bilo važnije preimenovati ulice i raspravljati o 1941-1945.-toj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije