Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sridu

Održan prvi službeni trening Svečane Sinjske alke u Vukovaru

Vukovar: Trening alkara uoči Sinjske alke koja se održava u Vukovaru
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/9
29.04.2017.
u 23:51

- Izdržat ćemo. Zahvalni smo Vukovarcima koji su nas ugostili i iskazali veliko gostoprimstvo, rekao je Domazet Lošo

Na trkalištu u Županijskoj ulici, gdje će se 6. svibnja trčati Svečana Sinjska alka, danas je održan prvi službeni trening alkara. Ostat će zabilježeno kako je prvi u sridu, pred okupljenim Vukovarcima kojima niti kiša nije smetala, pogodio alkar Jure Domazet Lošo. Nakon završenoga treninga Domazet Lošo je rekao kako je trening u redu te da cijeli ugođaj za sve samo malo kvari kiša.

- Izdržat ćemo. Zahvalni smo Vukovarcima koji su nas ugostili i iskazali veliko gostoprimstvo, rekao je Domazet Lošo.

Prethodno je pred dolazak na trkalište alkare i njihove konje blagoslovio vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić. Prema najavama Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru trčat će 17 alkara što je i maksimalan broj alkara koliko ih, po Statutu, može trčati alku. Službeni treninzi odvijat će se i narednih dana, osim 2. svibnja, i to s početkom u 16:30 sati.

Komentara 1

PI
pinkec
04:26 30.04.2017.

Dobro nam došli Sinjski alkari, naša slika i ponos kroz povijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije