Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje utega prošlosti

Borovu treba 120 milijuna kuna, Vlada jamči za kredit

VL
Autor
Branimir Bradarć
12.04.2017.
u 07:00

Financijska pomoć omogućila bi daljnji razvoj, podizanje proizvodnje pa i nova zapošljavanja. Vlada sutra odlučuje o kreditu HBOR-a

Vukovarska tvrtka Borovo ima potencijala za daljnji razvoj i može živjeti od svoga rada, ali neophodno je riješiti se utega prošlosti koji opterećuju poslovanje i egzistenciju društva. Borovu je zato što prije potrebna financijska injekcija od 120 milijuna kuna. Rekao je to predsjednik uprave Borova Gordan Kolundžić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Nedugo nakon toga od premijera Andreja Plenkovića stigla je umirujuća poruka: – Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva rade na rješenju kako bi HBOR sljedećih dana našao kredit koji bi pomogao rad i likvidnost Borova, s tim da očekujemo kvalitetan plan restrukturiranja, izjavio je Plenković i najavio da će Vlada odluku donijeti već sutra. Presica u Borovu uslijedila je nakon istupa radnika i sindikata koji su se žalili da nisu dobili isplaćene plaće za veljaču.

U međuvremenu su riješene, ali nejasno je kada će radnicima biti isplaćena plaća za ožujak i hoće li biti prije Uskrsa. Preduvjet je ishođenje kredita od 10 milijuna kuna. Kolundžić tvrdi da bi Borovo moglo krenuti u razvoj i podizanje proizvodnje pa i nova zapošljavanja. Danas ima 670 radnika, od kojih je 400 u Vukovaru. – Socijalni mir u Borovu kupovan je s 400 milijuna kuna iz prodaje nekretnina s čudnim vrijednostima, a osigurano je i 200 milijuna potpora od države kao vlasnika – rekao je Kolundžić.

Tvrdi da je preuzeo i 267 milijuna kuna minusa. U svibnju 2013. otvoren je i postupak predstečajne nagodbe koji je završen nakon 32 mjeseca. Na pitanje o visini plaća u Borovu, Kolundžić kaže da nitko ne radi za minimalac i da je prosječna plaća 4019 kuna. Radnice su nam i jučer potvrdile da ne dobiju više od 2500, najviše 2600 kuna, i to bez putnih troškova i toplog obroka.

>> Panenić: Privatizacija Borova još nije realna, u problemima je i Luka Vukovar

Komentara 5

GO
gordana93
08:20 12.04.2017.

ovakve gluposti kakve ima kod nas nema nigdje u svijetu nesposobnost svih uprava borova dolazi na naplatu sve i jedna je unistila borovo hbor niti jednom poduzetniku ne bi odobrio kredit za place i placanje dugova dobavljacima ovi znaju funkcionirati samo ako dizu kredite uzas dosta je nostalgije ili nek se pocmu baviti s necim cime mogu samostalno funkcionirat ili nek sve rasprodaju njima treba financijska injekcija??treba svima pa sto onda i ona izjava da nisu prodavali imovinu borova je laz

DO
doktorica
10:02 12.04.2017.

i nama građanima treba,i mi želimo da nam se plate naša dugovanja,ali državu to uopće ne zanima-nemojte plaćati svoje račune,pa ćete brzo doći pod ovrhu,oduzet će vam se sve,kuća,stan,zemlja!Samo se todorićima neće-čovjek se pita da li vlast štiti na taj način sebe da Todorić -ne progovori-pa bi se mnogi našli u problemu!

DO
doktorica
17:56 12.04.2017.

čime vlada jamči?!Našim skromnim plaćama i jadnim mirovinama(usput mirovinski fond je devastiran),pa kako u ime građana a građane se ne pita!Državni proračun je novac svih građana a nije vlasništvo vlade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije