Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FETIŠ

Odore stjuardesa najtraženija roba u Japanu

hostesa
Foto: Japan Airlines
1/3
04.03.2010.
u 14:55

Oba japanska avioprijevoznika, i nedavno bankrotirani JAL i ANA (All Nippon Airways), moraju poduzimati oštre sigurnosne mjere da njihove službene odore ne bi došle u pogrešne ruke.

Odora stjuardese Japan Airlinesa (JAL) iznimno je tražena roba na crnom tržištu za seksi igrice. Brojne trgovine prodaju približne imitacije za desetak tisuća jena (oko šest stotina kuna), ali prava stvar je prava stvar, a nje na tržištu ima iznimno malo. Za pravu odoru JAL-ove stjuardese, pa još i nošenu, fetišisti su spremni izdvojiti basnoslovne svote, ali ta roba vrijedna zlata rijetko se nudi.

JAL odavno zna za tu ne baš doličnu potražnju i zbog toga u toj aviokompaniji ulažu velike napore da ništa ne "procuri" na crno tržište. Prije nekoliko godina jedna odora kakvu nose stjuardese poslovnog razreda ukradena je i ponuđena na internet dražbi. JAL je "iskrcao" dvjesto tisuća jena da ta odjeća ne bi došla u pogrešne ruke.

U svaki komad odjeće ušiva se serijski broj i neprekidno se vodi kompletan inventar gdje je koji komad. Po uzoru na konkurentski ANA (All Nippon Airways), koji muči isti problem, priprema se ubacivanje čipova u svaku bluzu, suknju, jaknu i kapu da bi se GPS-om uvijek mogle locirati.

Naravno, i pored svih napora, poneka odora ipak se nađe na crnom tržištu. Prije pet godina dvanaest odora stjuardesa ANA-e ukradeno je tijekom snimanja jedne reklame. Osam ih je vraćeno u zamjenu za amnestiju, ali za četiri se još ne zna gdje su; navodno je jedna od njih prodana za milijun i pol jena (oko 90.000 kuna).

Nakon što je JAL proglasio bankrot (a u krizi ni ANA ne stoji baš najbolje), postoji bojazan da bi velik broj otpuštenih radnica mogao svoje tako tražene odore ponuditi na crnom tržištu. U upravi zrakoplovne tvrtke pokušavaju se ne samo izvući iz financijske crne rupe, nego i smisliti način za sprječavanje takve "otpremnine".

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije