Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odobren studij demografije i hrvatskoga iseljeništva: Mjesta za upis još ima

Njegovim završetkom stječe se akademski naziv magistar/magistra demografije i hrvatskoga iseljeništva.
28. kolovoza 2019. u 14:26 8 komentara 773 prikaza
Hrvatski studiji
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni dvopredmetni studij demografije i hrvatskoga iseljeništva dobio je dopuštenje i počet će se izvoditi na Hrvatskim studijima od ove jeseni, priopćeno je u srijedu sa Sveučilišta u Zagrebu.

Ilustracija ivan markešić Je li za demografsku obnovu dovoljna samo molitva Mariji?

Studijski program traje pet godina, njime se stječe 150 bodova po ECTS-u, i studira se u kombinaciji s drugim dvopredmetnim studijskim programom. Njegovim završetkom stječe se akademski naziv magistar/magistra demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Studijski program obuhvaća ukupno 69 kolegija, 50 obvezatnih i sedam od 19 ponuđenih izbornih, te diplomski rad. Mjesta za upis još ima, napominje se. Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je 9. srpnja ove godine Odluku o ustroju i izvedbi toga studija koji će se izvoditi u Sveučilišnom kampusu na Borongaju.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • MarkoMaras:

  Bravo! Da se konačno popuni taj manjak na tržištu rada. Poslodavci vape za magistrima demografije i hrvatskoga iseljeništva.

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Kolegiji za stjecanje zvanja: 1. dipl. uhljeb demografije; 2. dipl.uhljeb hrvatskoga iseljeništva. Bravo za vrlo Sveučilište u Zagrebu i njegovog bajnog rektora!

 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  kakav je to studij? svašta