Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o prebivalištu

Odjavljuju se i vraćaju osobne iskaznice

osobna iskaznica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.12.2013.
u 09:00

Dosad je 1388 građana s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji na vlastiti zahtjev, prema novom zakonu odjavilo prebivalište jer ne žive na adresama u RH. Rok je do 29. prosinca

Zakon o prebivalištu u Hrvatskoj, usvojen prošle godine, nalaže da su osobe koje ne žive na adresama u Republici Hrvatskoj dužne do 29. prosinca odjaviti prebivalište i vratiti osobnu iskaznicu i ta odredba vrijedi za one hrvatske državljane koji su se iselili iz RH radi trajnog nastanjenja u drugoj državi i one koji nikad nisu živjeli na adresi koja im je upisana kao prebivalište.

Kako nas je izvijestio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, 1388 građana koji su imali prijavljeno prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije na vlastiti ga je zahtjev odjavilo, a njih je 759 s područja Vukovara.

Policija provodi akciju provjere jesu li osobe prijavljene na određenoj adresi, žive li na njoj ili su samo prijavljene, a žive negdje drugdje pa koriste samo povlastice, poput prava izlaska na izbore, pa je PU vukovarsko-srijemska podnijela 189 rješenja o odjavi prebivališta.

Vraćanje osobne iskaznice ne znači gubitak državljanstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije