Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni presedan

Odgrizao mu nogu: Išao na sud kao bi mu vratili zub morskog psa

velika bijela psina
Pixabay
05.05.2021.
u 09:15

Zub morskog psa ostao mu je zaglavljen na surferskoj dasci. Nakon žestoke borbe na sudu država je na kraju ipak odlučila napraviti izuzetak.

Australski surfer Chris Brown 2015. je ostao bez noge nakon što ga je u Južnoj Australiji napala velika bijela psina. Deset dana je bio u komi. Nesreća se dogodila u zaljevu Fishery kada ga je životinja dužine 5.5 metara napala s leđa. 

"Malo se poigravao sa mnom, a na kraju me povukao za nogu", ispričao je za BBC.

Spasili su ga dvojica prijatelja koji su ga izvukli na obalu i odveli u bolnicu.

"Srce mi je potpuno stalo i morali su me nekoliko puta oživljavati dok nisam počeo pokazivati znakove života", rekao je.

Zub morskog psa ostao je zaglavljen u njegovoj surferskoj dasci. S obzirom da je morski pas u Australiji zaštićena životinja policajci su uzeli zub. Naime, Zakonom o upravljanju ribarstvom zabranjeno je posjedovanje dijelova tijela zaštićenih vrsta.

Napadnuti surfer tvrdi kako je nekoliko puta pitao policiju da mu vrate zub, no ništa se nije dogodilo sve dok se lokalni političar nije zainteresirao za njegov slučaj. Tek onda je, nakon šest godina prave bitke, dobio dugo željeni "suvenir". 

"Zaglavio se u mojoj dasci. Nikad ne bih ubio morskog psa zbog njegova zuba. Ali ovaj mi je uzeo nogu. Ne vidim zašto ja ne bih uzeo njegov zub", govori Brown. 

Ovo je prvi put u povijesti Australije da je država priznala izuzeće od zakona, izvijestio je ABC News. 

David Basham, ministar za primarnu industriju i regionalni razvoj rekao je da je to najmanje što su mogli učiniti. 

"Chris je očito prošao kroz ogromnu traumu i želio sam vidjeti možemo mu li ikako pomoći" , rekao je za ABC.

Surfer kaže kako zub čuva u kući u kutiji, a nosi ga sa sobom i kada ide držati motivacijske govore o napadu. 

"Ovo će biti dobar suvenir koji ću moći pokazati svojim unucima."

 

Thanks @david_basham_mp for getting me a permit to possess the white sharks tooth that was stuck in my surfboard after...

Objavljuje Chris Blowes Shark Attack SurvivorSubota, 1. svibnja 2021.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije