Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učinjeni propusti?

Odbor za unutarnju politiku zatražio očitovanje MUP-a o slučaju Škaro

Damir Škaro
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
06.09.2019.
u 13:48

Očitovanje je zatraženo od Ministarstva na okolnosti eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela.

Damir Škaro, nakon prijave za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju u istražnom je zatvoru od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i kao i od opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je od Ministarstva unutarnjih poslova poduzimanje svih radnji iz svojih nadležnosti te dostavu očitovanja na okolnosti eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela - priopćeno je iz Odbora čiji je predsjednik Ranko Ostojić.

Damir Škaro
1/9

Iako Odbor nije zasjedao, Ostojić nam je objasnio da je riječ o uobičajenoj proceduri, u kojoj se traži zahtjev za očitovanjem koje se onda stavi na raspolaganje svim članovima Odbora koji po zakonu nadzire rad policije. Zaključci o eventualnom postupanju slijede nakon pristiglog očitovanja, pojašnjava Ostojić.

Kaže i kako je očitovanje zatražio zbog "sumnje na odavanje službene tajne, moguće dovođenje u opasnost svjedoka, omogućavanje bijega, propuste u taktici postupanja".

Komentara 8

IV
IvoDivo
17:07 06.09.2019.

Škaro je žrtva namještaljki UDBA-e zato što je pripadnik HDZ-a.

KA
Kal
19:28 06.09.2019.

Škaro je običan građanin i u postupanje policije ili pravosuđa odbor za unutarnju politiku nema što tražiti.

Avatar opara1
opara1
13:39 06.09.2019.

Što bi rekli na Balkanu do godina je došao ,do pameti nikada ,,, samo da mu ne ispadne sapun u Alkatrazu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije