Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi natječaj

Odbor za unutarnju politiku - do ljetne stanke bit će formirano vijeće za nadzor tajnih službi

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.06.2018.
u 14:56

Ovim se Zakonom predlaže da se osobi kojoj se odbija ulazak u Hrvatsku treba dati mogućnost da se sasluša i da dobije obrazloženje, odnosno, rješenje na koje se može žaliti – komentirao je Ostojić

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost ponovio je natječaj za novi sastav Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi, no još se nisu uspjeli dogovoriti hoće li ponovno razgovarati s kandidatima ili idu s gotovom listom kandidata. Na ponovljeni poziv prijavilo se 35 kandidata, a kako je izvijestio predsjednik odbora Ranko Ostojić, formiran je uži krug od 15-ak kandidata.

- Dobili smo izvješće Pododbora i na dobro smo putu da formiranje Vijeća dovršimo već na sljedećoj sjednici. Nismo se uspjeli dogovoriti hoćemo li ponovno razgovarati s kandidatima ili idemo s gotovim prijedlogom. Mislim da nema potrebe ponavljati razgovore. Moj je prijedlog da tri kandidata da jedna strana, između kojih bi birali predsjednika, a druga strana četiri kandidata. Mislim da smo na dobrom putu da dovršimo taj posao i da ćemo prije ljetne stanke imati Vijeće koje ne postoji već dvije godine. Upravo zato, kako bi se konačno oformilo Vijeće, idemo na praktičnu varijantu, bez dodatnih opterećivanja kandidata, kako bi to tijelo što prije profunkcioniralo – kazao je Ostojić.

Na odboru je većinom glasova prošao Zakon o strancima, koji je predložio GLAS, a koji je Vlada odbila.

- To je interesantno jer je riječ o Odboru u kojem vladajući imaju većinu. Vlada je prijedlog tog zakona odbila jer smatra da nije u skladu sa Zakonom o sigurnosnim provjerama. Ovim se Zakonom predlaže da se osobi kojoj se odbija ulazak u Hrvatsku treba dati mogućnost da se sasluša i da dobije obrazloženje, odnosno, rješenje na koje se može žaliti – komentirao je Ostojić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije