Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Ostojić: Tko je ubijen na Bleiburgu? Čiji poraz tamo se slavi?

Ranko Ostojić
Foto: Screenshot
1/2
30.05.2018.
u 15:57

Da je to Macelj gdje su nevine žrtve ubijene, to bih više poštovao, rekao je Ostojić

Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić danas je gostovao na televiziji Večernjeg lista.

S bivšim ministrom unutarnjih poslova razgovarali smo o političkoj situaciji u zemlji, ali i SDP-u.

Za početak je prokomentirao građansku inicijativu 'Narod odlučuje' i informacijama iz njihovih redova da su prikupili dovoljno potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava. 

- Jedan od oblika demokratskog izražavanja je referendum, ali neozbiljno je da ocjenu o prolasku referenduma ocjenjuju oni koji su potpise prikupljali. Oni mogu reći kako misle da imaju dovoljno potpisa, a kasnije ide i pitanje ustavnosti pitanja kao i procjena u Saboru', počeo je Ostojić te rekao kako je siguran da će to pitanje doći do ustavnog suda.

Prokomentirao je i prepirku predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović i premijera Andreja Plenkovića te ulogu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

- Uloga predsjednika Sabora je najžalosnija. Predsjednik Sabora bar bi trebao glumiti neovisnost, a ne biti glasnogovornik Vlade RH i produžena ruka premijera Plenkovića', rekao je Ostojić te nastavio kako je žalosno da HDZ ne želi razgovarati o migracijskoj politici, a zadnja je donesena 2015. godine. 

- Ove godine sam napismeno dobio odgovor da nećemo razgovarat o migracijskoj krizi'. dodao je. 

Dotakla se i tema i Agrokor grupe i Martine Dalić.

- Mi smo zabrinuti kako su iscurili mailovi, a nismo zabrinuti sadržajem mailova. Ne mogu prihvatiti ispriku da je to bio privatni mail.', kazao je Ostojić te dodao kako se već ranije pričalo o neformalnoj grupi Martine Dalić.

- To se u restorančićima dogovaralo i to je bilo pokriće za plaćanje ogromnih suma koje ćemo svi morati platiti', rekao je. 

Potom se okrenuo SDP-u i 'problemima' s Davorom Bernardićem

- Smatram da ako kažem da se nešto ne radi dobro u stranci da to nije 'rušenje' predsjednika', rekao je, a vezao je na to ovotjedno izbacivanje iz stranke Tamare Pauč koja je kazneno prijavila Bernardića.

Na kraju intervjua došla je nezaobilazna tema o ustašama i partizanima, a Ostojić ne može oprostiti vladajućoj koaliciji što Sabor nije sponzorirao komemoraciju na Sutjesci gdje je poginulo preko tri tisuće partizana iz Dalmacije. 

- Žalosno je da se mi odričemo pobjede u II. svjetskom ratu, a tko je ubijen na Bleiburgu? Čiji poraz tamo se slavi? Da je to Macelj gdje su nevine žrtve ubijene, to bih više poštovao. Mi smo bili dio pobjedničke snage koja je uspjela pobijediti najveće zlo 20. stoljeća, a to je fašizam', rekao je Ostojić. 

Ključne riječi

Komentara 243

ST
stefj
16:31 30.05.2018.

Au, koja manipulacija. A čiji poraz se slavi u Jasenovcu?... Ne bi škodilo da se malo stvari stave u okvire, nije komemoracija proslava, to valjda Ostojića nisu naučili u školi ili u obitelji. Ili on doma slavi sprovode... Bleburg je simbol stradanja svih žrtava komunizma, a slavi se tradicionalno na tom mjestu jer se nije mogao slaviti nigdje na području Jugoslavije... A zašto baš Macelj, a ne Tezno ili jedna od drugih par tisuća jama gdje su partizani ubijali i bacali svoje neistomišljenike? Kad baš tako zagovara Macelj, pa zašto nije tamo i otišao?...

MU
Muncimir
16:01 30.05.2018.

Sa velikom zaletom ga treba nabiti nogom u dupe da sve praši.

FA
fake
14:22 30.05.2018.

Hoće li reći što novoga o svastici? Uostalom, tko je taj tip? Taj ranko ostojić? Jel to neki alpinist, vozač relija ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije