Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Plenković

'Odbacujem monstruozne, predizborne teze da štitimo kriminal u Agrokoru'

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
06.05.2017.
u 14:08

Ja sam siguran da vape Dalmatinci da im prvi čovjek bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da im župan bude Miro Buljan. U svakom momentu kad sam ja dolje zovu me rođaci i kažu daj molim te samo da Bulj bude župan, rekao je Plenković.

"Nitko od vas nije primijetio da sam ja u sred ove situacije otišao u Bruxelles na Europsko vijeće i tamo razgovarao s Tuskom, Junckerom i kolegom Cerarom bez teških riječi i lupanja šakom o stol. Moja je logika i zadaća da sam tu da rješavam probleme. Uvjeren u ono što radim da radim dobro, a siguran sam da radim dobro. Ne pristajem na jednostavnu, jeftinu i politikantsku logiku koja nas sve hoće dovesti u ozračje da se ljudima nastoje fabricirane informacije predstaviti kao istinite, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas u Vinkovcima.

Govoreći o situaciji u Agrokoru rekao je da što se njega tiče u tome koncernu treba napraviti reviziju financijskih izvješća te isto tako vidjeti je li bilo nepravilnosti i ako jeste onda utvrditi tko je za to odgovoran. Kazao je i kako odbacuje monstruozne, predizborne kalkulantske i nedopustive teze da Vlada ili HDZ štiti kriminal u Agrokoru te da takva teza u cijelosti razotkriva osnovni cilj oportunističkog poteza Mosta. Istakao je i da nikoga ne štiti te da ima jedna Vlada koja treba biti lojalna, partnerska i korektna te da je siguran da i u Hrvatskoj ima onih koji žele biti dio takve Vlade, a da nisu nužno iz Mosta. 

Na novinarski upit da komentira izjave Mire Bulja iz Mosta Plenković je odgovorio protupitanjem:

-Misli li se na gospodina Bulja koji je kandidat za župana i koji ima strašno dobre reference da stvarno bude idealan čelni čovjek Splitsko-dalmatinske županije? Ja sam siguran da vape Dalmatinci da im prvi čovjek bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da im župan bude Miro Buljan. U svakom momentu kad sam ja dolje zovu me rođaci i kažu daj molim te samo da Bulj bude župan, rekao je Plenković dodajući kako Bulja nikada nije niti doživljavao kao dio parlamentarne većine te da je to rekao i Boži Petrovu prije nekoliko mjeseci. Novinare je interesiralo i je li se razmišlja i da novi ministri budu i iz nekih drugih stranaka a ne sa mo iz HDZ-a.

Andrej Plenković
1/3

-Ja sam nakon 11. rujna mogao razgovarati s kim god sam htio. Ja sam pobijedio na izborima, a ne netko tko je dobio 13 mandata i moj je izbor s kim ću ići u partnerstvo, rekao je Plenković još jednom ponavljajući kako bi s istim žarom branio i bilo kojeg drugog ministra kao što je branio i ministra Zdravka Marića.

-Što se tiče Zlatana Hasanbegovića koji se našao na listi za Grad Zagreb Brune Esih čuo sam se s Hasanbegovićem. S njim i s Brunom Esih razgovarat ću i idući tjedan. Shvatio sam da je on tu odluku donio praktički u posljednji trenutak i čini mi se, ponukan nekim ozračjem kojeg je izbliza gledao u Hrvatskom saboru, rekao je Plenković dodajući kako eventualni izlazak Hasanbegovića iz HDZ-a neće ugroziti većinu koju HDZ ima u Saboru niti će mu kao premijeru vezati ruke.

Komentara 58

Avatar juricamesko
juricamesko
14:28 06.05.2017.

tko o cemu prostitutka o postenju.tako i danas u vasem listu Bozo Petrov navodi kako Hdz stiti kriminal u Agrokoru a da zato nije ponudio niti jedan konkretan dokaz.Bozo umorni smo od vase demagogije.izgubili ste sad se posvetite lokalnim tema da ne izgubite i lokalne izbore jer ce vam onda narod biti za to kriv.

SO
Somelier
14:58 06.05.2017.

Čude me neki komentari. Konačno smo dobili naj boljega i najuspješnijega premijera ali mora ga se oblatiti. Ministar financija također najuspješniji ali ga treba otjerati, a zašto zna valjda samo baba Vanga. Tko je samo malo upućen taj zna da je Agrokor pred 3 godine imao 15 milijardi kuna gubitaka. Sjetite se barem tko je tada bio na vlasti i sjetimo se da već godinu i pol MOST drži represivni aparat, policiju i sudstvo a nisu vidjeli šta se zbiva u Agrokoru dok rusi nisu poćeli potraživati dug nazad. Da bi oprali sebe MOST-ovci navalili na ministra financija koji je smanjio vanjski dug i povečao BDP. Takovima u Metkoviću i Dalmaciji klikču a uništavaju Hrvatsku.

DE
derin
14:31 06.05.2017.

Cijena novih izbora nije 120 milijuna kuna, vec na to treba dodati 5 milijardi kuna, jer cemo izgubiti tri mjeseca, i kad bi nova vlada stigla dočekao bi je račun izgubljene arbitraže od 5 milijardi kuna, bolje da ova tri mjeseca probamo smisliti kako da vratimo Inu, da milijarde platimo za Inu, a ne za izgubljenu arbitražu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije