Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.05.2017. u 12:07

Kako se brzo zaboravilo što je sve Milanović radio da osvoji vlast i ‘mali noćni razgovori’ na Markovu trgu

 Andrej Plenković smijenio je Mostove ministre, Božu Petrova i na njegovo mjesto ustoličio Gordana Jandrokovića te obranio ministra Zdravka Marića. Vidjet ćemo je li riječ o Pirovim pobjedama. Ostvarene su tijesno, stoga za HDZ još slađe, a Most i SDP to više bole. Koliko je traumatičan bio poraz, pokazale su rasprave o “predomišljaju” nezavisnog zastupnika Tomislave Sauche.

Njegov je veliki politički grijeh što se predomislio, nošen možda osobnim motivima, možda etičkim u prosudbi “unaprijed osuđenog” Marića i prije nego što mu je dana prilika braniti se, ili nošen svojim viđenjem političkog trenutka u kojem je Hrvatska. Mediji su prihvatili insinuacije bivših Sauchinih kolega u kojima je najdalje išao Davor Bernardić kazavši da slučaj Saucha “baca veliku sumnju na neovisnost pravosuđa”. Već viđeno, gubitnik ruši sve oko sebe. Iako si je oporba sama kriva što se dovela u situaciju jer su sve uložili u slučaj Marić, bez pokrića uveličavajući značaj te odluke, što im se i obilo o glavu. Opet su se pokazali lošim gubitnicima nakaradno tumačeći Ustav, Poslovnik, Zakon o Vladi, pa su i interpelaciji za Marića, i na njegovu i na štetu općeg dobra, dali sasvim drukčije značenje.

Toliko je velikih i teških riječi izrečeno. Neupućeni bi pomislili da je Sabor sveto mjesto nulte tolerancije na nemoral. Nije li jedini političar koji je bio spreman kupiti mandat aktualni član SDP-a! Kako se brzo zaboravilo što je ne tako davno radio Zoran Milanović da bi osvojio većinu. Kada su mogući prebjezi bili časni političari koji znaju ocijeniti ozbiljnost političkog trenutka Hrvatske. Kao da se “mali noćni razgovori” na Markovu trgu nisu nikad dogodili. Kada se u SDP-u, Mostu, naravno i HDZ-u nitko nije opterećivao visokomoralnim pitanjem imaju li saborski zastupnici koje su vrbovali kako bi sklepali vlast mandat da skaču s cvijeta na cvijet.

Uostalom, Saucha je dobio 534 preferencijalna glasa i birači mu nisu nikakvo moralno opterećenje jer, da se njih pita, i ne bi bio u Saboru. Saucha je tu gdje jest zaslugom Milanovića, koji je stvarno izdao birače.      

Komentara 57

GV
golub Vaso
12:19 06.05.2017.

loš agitprop u obrani političke korupcije

RZ
Rocky.Zg
13:16 06.05.2017.

Pitanje je i tko je ovde dobitnik, a tko gubitnik. Maske su pale. Ništa više nece biti isto.

TR
tribić
14:05 06.05.2017.

Šešelj i njegovi radikali bi takodjer bili najnormalniji koaliciski partner i odabir HDZa, samo da su u Saboru. Evo modernog HDZa, njihov moto je ""Sve za vlast, vlast nizašto"".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije