Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI PROBLEMI ŽIVOG ZIDA

Odbačen dio kaznene prijave protiv Sinčića, Pernara i Palfi; Pernar i dalje pod istragom

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.10.2019.
u 15:41

U odnosu na taj dio navoda iz kaznene prijave, ODO Zagreb provodi istraživanje protiv Ivana Pernara.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je da je odbacilo  kaznenu prijavu protiv Ivana Velibora Sinčića, Ivana Pernara  i Vladimire Palfi, koje su nakon raskola u toj stranci, njihove bivše strančke kolege prijavile zbog zloporabe položaja. Kako je priopćeno, kaznena prijava je odbačena u jednom djelu, odnosno u onom koji se odnosio na sumnju da je spomenuti trojac zlorabio položaj i ovlasti.

Prema navodima kaznene prijave trojac se sumnjičio da su tijekom 2015., nakon što su kao politička stranka osvojili jedan mandat u Hrvatskom saboru,  na temelju čega su imali pravo  na novčani iznos koji pripada stranci po svakom osvojenom mandatu u Hrvatskom saboru, samostalno, bez ostalih članova stranke, upravljali dobivenim novcem. Stav podnositelja kaznene prijave bio je da su tako Sinčić, Pernar te V. Palfi  za sebe ostvarili matrijalnu korist odnosno oštetili Živi zid.  No ŽDO  je taj dio kaznene prijave odbacio jer kako kažu, “ nije utvrđena osnovana sumnja” da je prijavljeni trojac zlorabio položaj.

No zato, zasada, nisu odbačeni navodi iz kaznene prijave kojima se Sinčić, V.Palfi i Pernar sumnjiče da su krivotovorili službene ili poslovne isprave, da su ovjerili nesitinit sadržaj ili da su nešto muljali oko statusta i izbornih skupština Živog zida. U odnosu na taj dio navoda iz kaznene prijave, ODO Zagreb provodi istraživanje protiv Ivana Pernara.

VIDEO Pogledajte kako je Ivana Pernara straža iznijela iz sabornice

Komentara 4

SC
schwertransport
16:24 30.10.2019.

Osiguranje u saboru neka moli boga da se Pernar ne udeblja

AA
aabbcc
22:14 30.10.2019.

Pernara za predsjednika to bi bilo optimalno i jeftino za narod ne bi nas puno kostalo poneki grafit i sav trosak narodu od presidenta.

BR
brkicivana596
08:15 13.11.2019.

a Pernar je jos pod pritiskom, jer ipak ih svaki dan proziva gdje su pare, nas su ostetili vlastodrzci hdz-sdp i sateliti a sve drugo je pokusaj lopova da optuze druge kako bi umanjili njihov udio u stoljetnoj pljacki hrvatskogg naroda, podrska Pernaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije