Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata vrijedan OPG

Od sutra u Večernjem predstavljamo najbolje poljoprivrednike

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
21.05.2017.
u 18:03

U ovom projektu, kojemu je cilj promoviranje rada i života na selu, svaka županija te Grad Zagreb imaju po jednog svog predstavnika

Ratari, stočari, voćari, pčelari, maslinari... ukratko, marljivi poljoprivrednici koji s obiteljima žive i rade na selu. O njima ćemo od sutra na stranicama Večernjeg lista te na portalima vecernji.hr i agrobiz.hr objavljivati reportaže, a Hrvatska televizija će priloge o njima prikazivati u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Poljoprivrednici koje ćemo predstavljati finalisti su ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

Glasovanje od 17. lipnja

U ovom projektu kojemu je cilj promoviranje rada i života na selu svaka županiju te Grad Zagreb imaju po jednog svog predstavnika. U toj će se kategoriji birati troje najboljih koji će dobiti novčane nagrade pa će najboljem poljoprivredniku pripasti 30.000 kuna, a drugoplasirani će osvojiti 20.000 kuna. Za treće mjesto je osigurana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, koliko će dobiti i mlada nada u poljoprivredi, za što se natječe troje mladih poljoprivrednika.

O pobjednicima odlučuje stručni žiri kojemu je predsjednik zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, glavni urednik portala Agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, urednik Plodova zemlje HTV-a Vlatko Grgurić te pobjednica izbora za najbolji OPG 2016. Umihana Šahdanović koja u istarskoj općini Kršan uzgaja goveda i u vlastitoj mini sirani s obitelji proizvodi kravlji sir.

Glasovi čitatelja Večernjaka odlučit će tko je od nominiranih po njihovu izboru najbolji, pa će taj poljoprivrednik dobiti pretplatu na Večernji list. Glasovanje čitatelja će biti nakon što 17. lipnja objavimo posljednju reportažu iz serijala.

Već četvrti izbor

Izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održava se četvrti put. Projekt su 2014. godine – u Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. U natjecanju su dosad pobijedili ekološki proizvođači Ivka i Mario Sever iz Zagreba, vlasnici farme svinja Nina i Goran Jančo iz Punitovaca kod Đakova te Umihdana i Atif Šahdanović iz Polja Čepić. A tko će dobiti četvrti Agroskar, znat će se 28. lipnja na svečanoj dodjeli na imanju Kezele nedaleko od Ivanić Grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije