Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće akcija Zlata vrijedan

Birajmo najbolji OPG u Hrvatskoj

Zlata vrijedan
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
07.04.2017.
u 12:45

Ponosni smo što se akcija provodi već četiri godine, a cilj joj je promovirati pozitivne priče iz hrvatske poljoprivrede, kaže glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede nastavljaju svoju tradicionalnu akciju Zlata vrijedan, izbor najboljeg OPG-a u Hrvatskoj, a finale četvrtog izbora je 8. lipnja u Ivanić-Gradu.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i rukovoditelj Produkcijskoga odjela Zabava na HRT-u Mario Sedmak.

Sve županije i Grad Zagreb dostavile su svoje nominacije, a prema kriterijima, svaka može nominirati 4 OPG-a sa svog područja te jednoga mladog poljoprivrednika za nagradu Mlada nada.

Kako se nose sa svijetom

Dosad je stiglo više od 60 prijava za najbolji OPG i više od 16 za Mladu nadu. Među prijavljenima pokrivena su sva područja, od ratarstva, stočarstva, proizvodnje mlijeka, voćarstva, povrtlarstva, ekološke poljoprivrede...

– Ponosni smo što se ova naša zajednička akcija provodi već 4. godinu, što pokazuje da cilj izbora, a to je promocija pozitivnih priča iz poljoprivrede, ima smisla i da u Hrvatskoj postoje vrijedni, radišni ljudi koji proizvode za tržište i uspijevaju se nositi s globalnom konkurencijom na hrvatskom tržištu – kazao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

– Projekt Zlata vrijedan pokrenut je u 2014., međunarodnoj godini OPG-ova koju je proglasio UN. Njime se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te o najboljim proizvođačima iz Hrvatske ispričati priče zašto su najuspješniji – kazao je ministar Tomislav Tolušić. Žiri će idući tjedan između nominiranih izabrati po jedan OPG iz svake županije i 3 Mlade nade. Potom će se priče o njima objavljivati od ponedjeljka do subote u Večernjem listu, te na HRT-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Snimka prijenosa dodjele nagrada na HTV-u će se prikazati 11. lipnja u nedjelju od 18 sati.

Dosad tri pobjednika

U protekle tri godine na izboru za Zlata vrijedan prve nagrade za Agro Oskar dobili su OPG Sever – ekološki proizvođač, OPG Goran Jančo, proizvođač svinja iz Punitovca kod Đakova, te Umihana Šahdanović iz Kršana, koja se bavi uzgojem krava i ima svoju mini siranu.    

>>Izabrani najbolji OPG-ovi: Pobjednici Umihdani Šahdanović nagrada Zlata vrijedan

Komentara 1

Avatar Hrvatkatolikdomoljub
Hrvatkatolikdomoljub
14:46 07.04.2017.

Glasam za Agrokor. Uspio je sve nadmudriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije