Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVINJSKA GRIPA: Više od polovice od 442 oboljele osobe iz šireg je slatinskog područja

Od devetero liječenih u bolnici četvero građana već izliječeno

gripa
Goran Kovačić/Pixsell
02.12.2009.
u 15:26

Među stanovnicima Virovitičko-podravske županije izuzetno je malo zanimanje za cijepljenje protiv svinjske gripe poglavito zbog obaveznog potpisivanja izjave.

VIROVITICA – Otkako se u Hrvatskoj pojavila svinjska gripa na području Virovitičko-podravske županije od virusa H1N1 oboljele su 442 osobe, a više od polovice oboljelih je sa šireg područja grada Slatine.

– Devet je osoba oboljelih od pandemijske gripe zbog zdravstvenih tegoba hospitalizirano u virovitičkoj bolnici. Četvero je izliječeno i vratili su se kući, četvero je još uvijek u bolnici, a jedna je osoba zbog dodatnih poteškoća prebačena na daljnje liječenje u jednu zagrebačku kliničku bolnicu. U svim ovim slučajevima, osim u jednom, oboljeli su imali neku drugu bolest. U zagrebačku je kliniku na liječenje upućen izuzetno pretio muškarac srednje životne dobi koji je obolio od virusa H1N1 - kaže dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok u Virovitici.

Doznajemo da je među stanovnicima ove županije izuzetno malo zanimanje za cijepljenje protiv svinjske gripe poglavito zbog obaveznog potpisivanja izjave. Na područje županije pristiglo je 3466 doza, a u Zavodu u Virovitici cijepilo se samo dvadesetak osoba.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar miletiml
miletiml
15:52 02.12.2009.

milinovicu zasto potpisana izjava kad si ti rekao da je cjepivo OK sto sam sebe seres tenukre

BT
bili-tartuf
16:12 02.12.2009.

eko,..skoro 50%...

DO
doktorica
16:29 02.12.2009.

Profitirat će farmaceutska industrija,odaziv za cijepljenje od pandemijske gripe je izuzetno slab,cjepivo košta a da se najprije nije snimila situacija na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije