Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA UREDBA VLADE

Od danas nove cijene goriva

Uz visoke cijene goriva, Vlada je produžila mjere na još dva tjedna
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/2
07.09.2022.
u 08:21

Nove cijene naftnih derivata iznosit će 10,62 kn po litri za osnovno benzinsko gorivo, što je za 57 lipa manje nego dosad te 12,89 kn po litri za osnovno dizelsko gorivo

Vlada je u utorak donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom se cijena litre osnovnog benzina fiksira od sutra na 10,62 kune, a osnovnog dizela na 12,89 kuna.

Kako se navodi u priopćenju Vlade, nakon telefonske sjednice, sukladno donesenoj Uredbi, način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj  za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

Nove cijene naftnih derivata iznosit će 10,62 kn po litri za osnovno benzinsko gorivo, što je za 57 lipa manje nego dosad te 12,89 kn po litri za osnovno dizelsko gorivo, što je za 54 lipe više nego dosad.

Cijena plavog dizela, pak, ostala je fiksirana na 8,49 kuna po litri. 

Cijene premium goriva i dalje se formiraju slobodno.

Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na razini premija energetskih subjekata prije nego što je donesena prva Uredba, one bi iznosile prema tjednom prosjeku 12,57 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo; 14,88 kuna po litri za osnovno dizelsko gorivo i 10,15 kuna po litri plavi dizel.

Nešto ranije jučer, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u izjavi za medije u Banskim dvorima najavio je nove cijene osnovnog goriva te kazao da Vlada ponovno uvodi tjedno računanje cijena.

"Prema tome, i ovim smo ponovo izišli u susret našim sugrađanima", zaključio je.

>> VIDEO Pripadnik ATJ Lučko preminuo nakon trčanja nasipom, drugi završio u bolnici: 'Požalili su se na slabost, a prevezeni su u KBC Sv. Duh'

Ključne riječi

Komentara 4

NB
Nboy
08:57 07.09.2022.

sad mi sinulo,žele se iskupiti malim trgovcima gorivom za razdoblje kad su radili navodno sa gubitkom naravno ne na štetu institucija- države već naroda

Avatar nekakav
nekakav
10:39 07.09.2022.

nek litra bude 30, 40, pa i 50 kuna. bude se manje trošilo. nećete autom u dućan 50 metara dalje kao sada. niti se sami voziti. ja baš barim kolegicu s posla, da se skupa vozimo, da uštedimo.. jest da budemo kasnili doma s posla, ali kad su tolke gužve.... u svakoj nesreći neka prilika. samo da zima bude s puno snijega, i zastoja u prometu...

PV
prcko.vita
10:05 07.09.2022.

Benzince voze većinom sirotinja, a dizel je za one na nivou. Još većina te sirotinje još ugradi i plin. Da sam ja ministarka ja bi dala benzin po 8 kuna, kao što je cijena u Mađarskoj. Neka se i sirotinja vozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije