Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put do zdravlja

Fotografirala tijek oporavka: Od anoreksije do fitness gurua u 15 mjeseci

anoreksija
Foto: Instagram
1/6
05.01.2014.
u 17:03

Borbu s anoreksijom započela je početkom 2012. godine, a u rujnu iste godine primljena je u bolnicu gdje je ostala dva mjeseca

Na prvi pogled u Instagram profilu Antonie Eriksson nema ništa neobično. Ona je zdrava i lijepa 18-godišnja fitness blogerica koja živi u Švedskoj. Njen profil obiluje fotografijama zdrave hrane, 'selfie' fotografijama i povremenim inspirativnim citatima.

No, nakon što pregledate sve 'zdrave' fotografije očekuje vas fotografija bolničkog kreveta, jedna od prvih koje je objavila na Instagramu, piše Daily Dot. Prije 15 mjeseci hospitalizirana je zbog anoreksije, a na društvenoj je mreži podijelila svoj put do oporavka.

 - Kad sam pokrenula @eatmoveimprove (jedi, kreći se, napreduj) profil on se zvao @fightinganorexia (borba s anoreksijom) i bio je anoniman. Trebalo mi je neko vrijeme da skupim hrabrost i otkrijem svoj identitet, kaže Erikkson.

Borbu s anoreksijom započela je početkom 2012. godine, a u rujnu iste godine primljena je u bolnicu gdje je ostala dva mjeseca.

 - Moje srce i organi su polako zakazivali. Kosti su mi oslabjele i izgubila sam reflekse. Odustala sam i da nisam otišla u bolnicu, ne znam bi li preživjela još jedan dan. Kad sam primljena u bolnicu imala sam samo 38 kilograma.

Kako je tekao njen oporavak provjerite u fotogaleriji.

>> Drastična mršavljenja: Oni su smršavjeli od 50 do 200 kilograma

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pancake
17:40 05.01.2014.

ova cura je heroina, a ne ona ovčica kristina ćurković

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije