Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odred izviđača

Od 1955. do danas kroz Odred je prošlo 3.500 članova!

izvidjaci (1)
presnimila Ljiljana Risek
05.01.2011.
u 10:34

Djeca slijede pozitivan primjer roditelja i sama postaju izviđači; Saša Mađar kaže da je, po tati i mami, izviđačica – od rođenja

- Preuzimanje Betlehemskog svjetla mira u Beču te njegovo prenošenje u Zagrebačku i varaždinsku katedralu, a potom i u crkve ivanečkoga kraja, tek je jedna u nizu zadnjih aktivnosti Odreda izviđača Lepoglave. Među njih valja ubrojiti i sudjelovanje na susretima brđana u Jastrebarskom i u Puli, na Orijentacijskom izviđačkom natjecanju u Fužinama, humanitarnu akciju za bolesnog dječaka Tihomira Kudeljnjaka iz Višnjice i još mnoštvo drugih, kojima smo obilježili 55. obljetnicu svoga rada.

   To su, među ostalim, na godišnjoj skupštini Odreda izviđača Lepoglave istaknuli načelnica i starješina Odreda izviđača Tanja Jurić i Zlatan Mošmondor.

- Tijekom prošlih 55 godina kroz naš je odred prošlo blizu 3.500 članova! Sudjelovanjem na logorovanjima, zimovanjima, na državnim i međunarodnim susretima, u izviđačkim akcijama i zborovanjima, probali smo sve ljepote izviđačkog života i druženja i sklopili prijateljstva za cijeli život – istaknuli su govornici. Stariji izviđači iskustva prenose na mlađe, poletarce, a čest je slučaj da djeca postaju izviđači slijedeći primjer svojih roditelja. Stoga i ne čudi što Saša Mađar iz izviđačke družine Hijavata, čiji su roditelji Silvija i Davor dugogodišnji članovi Odreda, tvrdi da je izviđačica – od rođenja.

    Najveću potporu za svoj rad lepoglavski izviđači danas dobivaju iz gradskog proračuna, a nešto pomoći dobivaju od malobrojnih sponzora. Unatoč tome, u radu ne posustaju, a dokaz tome su deseci natjecanja i susreta u kojima sudjeluju širom Hrvatske, dok mnoge i sami priređuju, nastojeći njima potaknuti interes djece za prirodu i ekologiju. Tako su sudjelovali na 9. smotri Saveza izviđača Hrvatske, na Igrama poletaraca, na natjecanjima za mlađe izviđače, na raznim seminarima. Ponose se i uključivanjem u internetsku akciju Svjetskog izviđačkog pokreta JOTA/JOTI, na kojoj su ostvarili 360 kontakata s izviđačima iz cijeloga svijeta. Takvi kontakti i putovanja, ističu članovi lepoglavskog Odreda, obogatili su im život neizbrisivim uspomenama i prijateljstvima.

 

Primjereni članovi

 

   Primjerenim članovima Odreda proglašeni su Saša Mađar, Ivan Perković, Darija Špac, Patricija Ferek, Eduard Ferek i Mihaela Kreš iz Družine Hijavata, zatim, Antonio Špac, Mirna Anđel i Danijela Paska iz Družine Javor te Valnea Štefanek i Lukrecija Kučar iz Družine Cumulus. Iz Kluba brđana Zlatorog, primjereni članovi su Jadranka Mošmondor, Valerijan Špičko, Silvija Mađar, Gordana Varga i Marica Oreški.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije