Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački inovatori

Očekuju da novi Zakon dovede do jačeg razvoja inventivnog rada

inovacije
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.06.2013.
u 12:22

Kada inovacije dođu na tržište doprinose razvoju gospodarstva i otvaranju radnih mjesta. U suprotom ostaju samo dio izložbe

Uložili smo puno truda i rezultati se vide. Radili smo dvije i pol godine da bismo napravili pištolj namijenjen za skriveno nošenje. Osvojeno zlato nam puno znači i potvrđuje da se trud cijeni i nagrađuje – rekao je Marijo Špine iz karlovačke tvrtke HS Produkt, koji je zajedno s Dubravkom Trpčićem autor XDS pištolja.

Osvojio je zlatnu medalju, kao i posebnu nagradu Udruge inovatora Hrvatske na karlovačkoj izložbi inovacija na kojoj je od 62 izložaka nagrađeno njih 33. Ta je izložba još jednom pokazala jedinstveno stvaralaštvo inovatora iz čitave države, ali i ukazala na neke od problema s kojima se susreću.

 – Cilj ovakvih izložbi je da promoviramo inovatore, inovativne tehnike i menadžere. Male i srednje tvrtke mogle su vidjeti proizvode, usvojiti ih, proširiti asortiman i zaposliti nove ljude. U pripremi je i novi Zakon o inovacijama od kojeg očekujemo da će donijeti do intenzivnijeg razvoja inventivnog rada – poručio je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije i Hrvatske Marko Bubaš.

Karlovački dožupan Josip Šafar dodao je da je glavni cilj da inovacije dođu na tržište, pridonose ukupnom gospodarskom razvoju. U suprotom ostaju samo dio izložbe. Kolika je važna potpora jedinica lokalne samouprave, države i komore potvrdio je i najtrofejniji živući inovator Marko Vuković.

 – Karlovačka županija i komora zaista nam pomažu. Hvala i ocjenjivačkom sudu koji je sve inovacije trebao pogledati s tehničke strane, ali i koliko je njihov put do komercijalizacije. Mi nemamo radno vrijeme, inovacije nastaju kada ‘izviru’ ideje – kaže Vuković. (iš/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije