Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINIJE GORIVO

Očekuje se kaos u Njemačkoj: '1. lipanj mogao bi biti stvarno dramatičan'

Benzinska postaja
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
09.05.2022.
u 22:27

Sve benzinske crpke će trebati više goriva - rekao je Duraid El Obeid, predsjednik Savezne udruge nezavisnih benzinskih postaja

Njemački vozači od 1. lipnja točit će jeftinije gorivo, tada stupa na snagu olakšica njemačke Vlade po kojoj su snižene cijene goriva, piše Fenix magazin.

Popust na spremnik goriva bit će dostupan od 1. lipnja i tada bi se trebao smanjiti porez na goriva. Trenutno njemački vozači plaćaju više od dva eura za litru benzina ili dizela.

Ususret pojeftinjenju reagirala je njemačka Udruga nezavisnih benzinskih postaja. Navedena Udruga već jasno upozorava: "1. lipanj mogao bi biti stvarno dramatičan”.

- Ljudi će prestati točiti gorivo krajem svibnja, čekat će 1. lipanj. Sve benzinske crpke će trebati više goriva - rekao je Duraid El Obeid, predsjednik Savezne udruge nezavisnih benzinskih postaja. Naveo je kako će biti zabilježene povijesne scene na benzinskim postajama.

Benzin će biti jeftiniji za oko 30 centi manje (po litri), a dizel će biti oko 14 centi jeftiniji (po litri). Bit će niže i cijene prirodnog i tekućeg plina.

VIDEO Ekonomski stručnjak otkrio kako Vlada može smanjiti cijenu goriva: 'Mi s kunom i pol više startamo'

Komentara 26

PR
pravednik2
23:14 09.05.2022.

Neće biti kaos. U Njemačkoj se mijenjaju cijene goriva svaki dan po nekoliko puta za 10-15 centi.

Avatar Plejada
Plejada
08:36 10.05.2022.

Samo jedan primjer koliko nas naši vladajući pljačkaju. Srpnja 2008. nafta je koštala 147 dolara. Litra benzina je bila 9.75 kn. Danas je nafta 112 dolara a Litra benzina je 13.24 kn. Zanima me po kojem je to izračunu osim po lopovskom?

MA
marli
18:06 10.05.2022.

Odhebat naftu za sva vremena ! Struja, vjetrenjače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije