Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narkomanska igla

Očajna majka: Tek ćemo za dva mjeseca znati je li mi kći zaražena!

nabola se na iglu (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
10.07.2013.
u 14:10

Na palcu se, kada sam stigla, vidio ubod. U šprici je bilo krvi. Sva sreća da je u strahu nije odbacila, ne bismo ni saznali što se zbilo, opisuje majka.

Malenadjevojčica (4) bezbrižno se u utorak ujutro igrala u dvorištu svoga vrtića "Potočnica" u Osijeku. Skakutala je uokolo kada je pod borom ugledala narkomansku špricu. Tragovi zgrušane krvi još su bili vidljivi. Ni ne sluteći što je pronašla, uzela ju je i ponijela teti.

– Skinula je putem zaštitnu "kapicu" s igle, a kada ju je vraćala, ubola se – priča majka iz Osijeka još u šoku.

Kada je oko 10.30 sati zazvonio telefon, glas s druge strane obavijestio ju je kako se malena "ubola na iglu i da nije ništa strašno". Majka je u prvi mah pomislila na šivaću iglu.

– Na palcu se, kada sam stigla, vidio ubod. Sva sreća da je u strahu nije odbacila, ne bismo ni saznali što se zbilo – opisuje.

Špricu su joj u vrtiću zapakirali u ubrus i vrećicu. Suzana je uzela zamotuljak i djevojčicu za ruku pa su se žurno zaputile u Zavod za javno zdravstvo. Djevojčici su izvadili krv.

– Utvrdit će se do kraja tjedna ima li dobar imunitet na hepatitis B, a tek ćemo za dva mjeseca znati je li zaražena – zabrinuta je naša sugovornica. Ogorčena je što tete nisu dezinficirale ubod.

– Objasnile su kako nemaju nikakvo dezinfekcijsko sredstvo. Policija je, nadalje, rekla da su iz vrtića trebali prvo njih kontaktirati da bi uzeli otiske sa šprice – govori majka. Alarmirala je, dodaje, i gradonačelnika Vrkića, a najavljuje i tužbu.

– Kada sam odvodila kćer, pod klupom sam ugledala bocu tekile. Svi znamo da je taj vrtić kritičan – očajna je.

U Centru za predškolski odgoj žale zbog nesreće i ističu kako su poduzeli sve što su mogli.

– Pregledavamo dvorište svako jutro, pa smo tako i u utorak. Ništa nismo primijetili – kaže pedagoginja Zora Ređep Borak. Šprica je, dodaje, mogla biti i u gustoj krošnji pa pasti na tlo. Najvažnije im je, dodaje, da malena bude dobro.

– Imamo kamere na zgradi, ali nisu ispravne. Nije ovo, nažalost, izoliran slučaj. Na krovu "Pčelice" našli smo prostirke i igle – ističe pedagoginja. Dvorišne su ograde niske, kroz rešetke se lako provuku životinje, a ljudi ih bez napora preskoče.

– Pse su dovodili da mokre u dvorištu. Ne možemo to sami riješiti, trebamo i pomoć policije, svi se moraju uključiti – smatra ona.

U djevojčicinoj je grupi dvadesetak mališana, a na njih paze dvije tete. Djevojčica se trenutačno od šoka odmara kod kuće. U isti vrtić ide i njezin godinu stariji brat.

>>Četverogodišnjak na splitskoj plaži stao na narkomansku iglu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije