Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema opraštanja

Obrtniku prijeti do pet godina zatvora jer je krivotvorio propusnicu za mladića

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.04.2020.
u 17:41

Učinio je to unatoč tome što mladić nije bio zaposlen u njegovom obrtu. Tereti ga se da je krivotvorenu propusnicu predočio pripadnicima civilne zaštite koji su ga 30. ožujka zaustavili na ulazu u Dinjevac

Obrtniku (47) prijeti do pet godina zatvora jer je krivotvorio propusnicu za mladića (25) lažno prikazujući da je riječ o njegovu radniku. Protiv njega optužnica je podignuta nakon samo 14 dana od otkrića kaznenog djela za koje ga se tereti.

Njega su, naime, pripadnici civilne zaštite 30. ožujka zaustavili u Dinjevcu kod Pitomače te ustanovili kako suvozač (25) u njegovu automobilu ima lažnu propusnicu za napuštanje mjesta boravka.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici već je 14. travnja podignulo na Općinskom sudu optužnicu protiv 47-godišnjeg vlasnika obrta kojeg se tereti za krivotvorenje službene isprave.

Tereti ga se da je kao “vlasnik poljoprivredno-autoprijevozničkog obrta, u vrijeme važenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, izradio propusnicu za 25-godišnjeg suvozača”.

Učinio je to unatoč tome što mladić nije bio zaposlen u njegovom obrtu. Tereti ga se da je krivotvorenu propusnicu predočio pripadnicima civilne zaštite koji su ga 30. ožujka zaustavili na ulazu u Dinjevac.

Komentara 3

GE
generacija57
18:54 25.04.2020.

Pa to je u redu.

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
22:49 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

MA
marijaqwer
19:56 25.04.2020.

Ako ga osude na pet dana to bi bio uspjeh za odvjetništvo i znak da pravosuđe ipak radi , ali svi znamo da nema ništa od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije