Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje nogometašu Bočkaju

Obrana: Pokušao je pet sekundi pomaknuti pult; Tužitelj: Ako može pomaknuti auto i pult, svaka mu čast!

Osijek: Nastavak suđenja Petru Bočkaju zbog prometne nesreće u kojoj se automobilom zabio u trgovinu
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
05.05.2022.
u 10:40

Prikazane su snimke videonadzora benzinske postaje u koju je u ožujku 2019. svojim Mercedesom uletio nogometaš

Mercedes stiže na benzinsku crpku u 23.52 sata i parkira se pred trgovinom u njezinu sklopu, u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. Vozač je nogometaš Petar Bočkaj. Suvozač mu izlazi iz automobila, a Bočkaj se okreće i razgovara s dvjema suputnicama na stražnjem sjedalu.

Vidi se to na snimci videonadzora od 1. ožujka 2019., prikazanoj u četvrtak na Općinskom sudu u Osijeku, na suđenju Petru Bočkaju za, ukratko, ulijetanje automobilom u trgovinu, pri čemu su dvije djelatnice ozlijeđene, a Bočkaj je, tereti se, otišao, a da im nije pokušao pomoći. U krvi mu je tada kolalo 1,86 promila alkohola. 

Dok Bočkaj još razgovara, vidi se na snimci, okrenut prema stražnjem sjedalu, suvozač mu se vraća iz trgovine, stavlja ruku na kvaku vrata i u tom trenutku, kao u filmu, automobil kreće i nekontrolirano ulijeće u trgovinu, izazvavši pritom krš i lom. Suvozač izvana gleda u čudu što se upravo dogodilo. Iz drugog kuta kamera je snimila jednu zaposlenicu kako stoji za pultom i odlaže mobitel. Tada automobil udara u pult i gurava ga, zajedno s njom, u zid.

Bočkaj pokušava otvoriti vozačeva vrata, ne uspijeva, prebacuje se na suvozačko sjedalo i izlazi iz automobila. Odlazi iza pulta, pa se zatim vraća u vozilo i izvozi ga van. Prilazi mu muškarac koji hoda po benzinskoj crpki, stavlja mu ruku na rame, a potom i kapuljaču na glavu te ga uvodi u drugi automobil i odvozi. 

Sve je trajalo samo nekoliko minuta. Petar Bočkaj, nogometaš Dinama, koji je u inkriminirano vrijeme igrao za NK Osijek, nije se u četvrtak pojavio u sudnici pa je rasprava održana u njegovoj odsutnosti.

Njegov branitelj Vedran Pajić inzistirao je na tome da se prikažu i snimke na kojima se vidi kako policajci i djelatnici hitne pomoći teškom mukom pokušavaju odmaknuti skršeni pult i doći do trgovine. Tražili su i da se ispita vatrogasce koji su bili na toj intervenciji kako bi i oni posvjedočili o kompleksnosti spašavanja zaposlenice. Reagiralo je na to tužiteljstvo. Vezano je to uz dio optužbe kojim se Bočkaja tereti da je pobjegao s mjesta događaja, ne pruživši joj pomoć.

– Smisao jest da on pokuša pomoći, a to što je pet ili deset ljudi nju kasnije oslobađalo, potpuno je irelevantno. Njegova je zakonska obveza bila pomoći, a on nije ni pokušao – rekao je Denis Rajtek iz Općinskog državno odvjetništva u Osijeku.

– Na snimci se vidi da optuženi pet sekundi pokušava pomaknuti pult, ali ne uspijeva – dodao je potom odvjetnik Pajić.

– Ne uspijeva jer je auto na pultu. Ako može pomaknuti auto i pult, svaka mu čast! – komentirao je tužitelj Rajtek.
Sljedeća je rasprava 7. lipnja u 10 sati, kada će biti ispitana još dva svjedoka, Bočkaj će iznijeti svoju obranu, a planirane su i završne riječi. Sudski će postupak tako biti priveden kraju.

Zbog toga što je prošlo više od tri mjeseca od posljednje rasprave, Bočkaju je u veljači iznova počelo suđenje.

>> VIDEO Oružana pljačka pošte kraj Zagreba: Policija ubrzo uhitila razbojnika


 
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Francek007
Francek007
12:02 05.05.2022.

Zašto nitko ne spominje i prijašnji prometni prekršaj kada je Pero rastepo drvo u Reisnerovoj kod Drave šibicare i isto pobjegao???

RA
radolizem
13:07 05.05.2022.

Da je Bočka jto napravio u Engleskoj, odmah bi završio u istražnom zatvoru, a tek nakon što uplati jamčevinu od 2 milijuna pustili bi ga da se brani sa slobode. Nikada više ne bi odigrao niti jednu utakmicu u Engleskoj. Tako se to radi.

RA
radolizem
12:59 05.05.2022.

Dakle u 3 i pol godine ne mogu donijeti ni prvostupanjsku presudu! Višestruki povratnik, osuđivani obiteljski nasilnik. U Engleskoj neki nogometaš punom nogom, blago-do srednje jako šutne mačku i dobije raskid ugovora na svoju štetu i zabranu nastupa u Premier ligi. U Engleskoj čak nisu sudski utvrdili da li je video šutiranja mačke vjerodostojan - odmah je dobio izvanrednu zabranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije