Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUM BUM BUM

Oborio rekord u broju rana od metaka

Angel Alvarez
obiteljska arhiva
09.08.2010.
u 16:55

U obračunu vatrenim oružjem u njujorškom Harlemu, Angel Alvarez ubio je Luisa Sotoa iz Bronxa, a Angela su policajci pogodili rekordna 23 puta.

Policija je malo prije pucnjave u nedjelju u tri sata iza ponoći stigla na mjesto blizu križanja avenije Lenox sa Zapadnom 144. ulicom, jer su pozvani zbog glasne svađe dvojice ljudi na jednoj zabavi. Nakon što je ubio Sotoa kojeg je pogodio s pet metaka, višestruko osuđivani Alvarez je navodno otvorio vatru na policiju, i u pucnjavi u kojoj su četiri policajca ispalila 46 metaka, 23 je pogodilo Alvareza, ali nijedan u vitalne organe.

Dr. Vincent DiMaio, 69-godišnji patolog i vrhunski stručnjak, autor nezaobilaznog udžbenika "Rane od metaka: praktični aspekti vatrenog oružja, balistike i forenzičkih tehnika", smatra da je rekord svakako oboren:

– Rekao bih da više od 20 metaka znači rekord. Naravno, pitanje je gdje te pogode; i jedan metak može te ubiti, ali, vjerovali ili ne, tijelo može preživjeti jako mnogo metaka. Ako dođete do bolnice i u stanju ste govoriti, 99 posto je sigurno da ćete se izvući.

A koliko je bio dosadašnji rekord, koji je Alvarez (za kojeg obitelj i odvjetnik tvrde da je "apsolutno nevin" i da je "bio nenaoružan") oborio? Dr. DiMeo kaže:

– Najviše što sam svojim očima vidio bilo je ranjavanje sa 17 metaka, u Teksasu prije desetak godina. Tip mi se žalio koliko ga boli, a ja sam mu odgovorio: "Šuti, sretan si što si uopće živ!"

Komentara 1

CA
cavoglavec
04:28 18.08.2010.

TI, \"novinaru\" - oboriti se u Hrvatskoj kaže SRUŠITI ... odakle li si se samo ti doje..o u Hrvatsku i tko to u VL ti daje prostor za objavljivanje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije