Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saniranje posljedica potresa

Obnovi kuća pridružuje se i Grad Slatina, MK Group donirala pola milijuna kuna

Pust grad Glina nakon potresa koji ju je potpuno uništio
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
04.01.2021.
u 15:26

Trebat će na odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi koji bi donirali materijal i namještaj za kuću, rekao je gradonačelnik

Na inicijativu načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova, načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj pokrenuli su akciju u kojoj bi svaka od općina obnovila po jednu kuću razrušenu u potresu na Petrinjskom području, dakle ukupno četiri. Odmah su se ovoj ideji priključili i gradonačelnica Supetra, gradonačelnici Knina, Svete Nedjelje i Slatine.

Zajednička je želja da se ti objekti u idućih pola godine obnove. Grad Slatina, kako su priopćili iz gradske uprave, otvorit će podračun za tu svrhu i gradonačelnik Denis Ostrošić moli sve građane, udruge i tvrtke s područja Slatine da se na svaki mogući način uključe u ovu akciju i pomognu konkretnu obnovu/izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma.

Isto tako, gradonačelnik Ostrošić poziva i svoje kolegice i kolege gradonačelnike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe i na vrlo konkretan način i odmah, dakle već u ovoj godini, omoguće normalan život ljudima s potresom pogođenog područja Gline, Petrinje i Siska.

VIDEO Čišćenje ulica, saniranje dimnjaka i krovova u Petrinji

- Prioritet je potrebita obitelji s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli i pružili pomoć pri samom projektiranju te od raščišćavanja do gradnje objekta. Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarstvenike, koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta, da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će na odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnostima. O broju podračuna za novčane donacije obavijestit ćemo javnost čim ga otvorimo, a taj je postupak već pokrenut. Cijeli ovaj proces bit će u cijelosti transparentan kako bi naša javnost bila upoznata sa svim aktivnostima i koracima koje poduzimamo kako bismo zajedno pružili novi dom jednoj obitelji s potresom pogođenog područja – poručuje slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

MK Group donirala pola milijuna kuna

Kompanija MK Group i hrvatski Skiper Resort koji posluje u sastavu grupe donirali su pola milijuna kuna za saniranje posljedica potresa i pomoć ugroženom stanovništvu. Novac je uplaćen na račun Zaklade Solidarna koja je pokrenula hitnu donatorsku akciju prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji. Inicijativom predsjednik kompanije MK Group Miodrag Kostić i potpredsjednik Aleksandar Kostić pokazuju kako se budućnost ne gradi bez zajedničkog solidarnog djelovanja. 

MK Group je tijekom čitave protekle godine obilježene globalnom pandemijom pružala pomoć institucijama za nabavu potrebne medicinske opreme, kao i podršku zdravstvenim radnicima i osjetljivim grupama stanovništva u cijeloj regiji. U okviru projekta "Za regionalne heroje”, nakon prvog vala pandemije za 450 medicinskih djelatnika iz regije osiguran je zasluženi odmor u istarskom hotelu Kempinski Adriatic u Savudriji, kao i u drugim luksuznim hotelima u vlasništvu MK Group. 

MK Group od svog osnivanja kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a samo u prošloj godini navedena pomoć iznosila je više od milijun eura, što je svrstava u društveno najodgovorniju kompaniju 2020. godine, proglašenu od strane Srpske asocijacije menadžera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije