Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opskrba

Obnova opskrbe plinom tvrtki u Sisku očekuje se za oko 60 dana

\'plin.2\'
VL
17.04.2012.
u 18:19

Nakon sastanka s predstavnicima oštećenih tvrtki iz sisačke južne industrijske zone, Leverić je rekao da je uzrok prekida isporuke propuštanje mreže na stotinjak mjesta.

Obnova opskrbe plinom tvrtki u Južnoj industrijskoj zoni Sisak očekuje se za oko 60 dana, izjavio je pomoćnik ministra gospodarstva Alen Leverić.

Nakon sastanka s predstavnicima oštećenih tvrtki iz sisačke južne industrijske zone te Plinacra, tvrtke Prirodni plin, HEP toplinarstva, MONTOGIM-Plinare, CMC-a Sisak, Grada Siska i županije, Leverić je rekao da je uzrok prekida isporuke propuštanje mreže na stotinjak mjesta. Kazao je da je mreža zatvorena zbog sigurnosti te kako se rješenje traži u dva smjera – prvi je potpisivanje sporazuma između korisnika industrijskog plinovoda o pravu služnosti, što se očekuje do kraja tjedna, a drugi akcija Plinacra i HEP Toplinarstva koji će obaviti određena prespajanja cijevi. To bi trebalo biti gotovo za oko 60 dana i u tom je roku realna obnova opskrbe plinom, kaže Leverić.

Budući da od američkog CMC-a, koji napušta Željezaru Sisak, nitko nije preuzeo plinsku mrežu i distribuciju plina, u ponedjeljak je prekinuta opskrba plinom 27 tvrtki.

Komentara 5

IN
inocent
18:45 17.04.2012.

Ovo je, gledano tehnički, politički i gospodarski, naprosto neshvatljivo. Sisak, nekad davno mjesto prekretnice u turskim osvajanjima, ponos Hrvatske u II. svjetskom ratu, ponos hrvattske industrije, ponos i branik Hrvatske u domovinskom ratu, na što je sveden. Na grad sjena, nevolje i beznađa. Zar 60 dana treba za zamjenu nekoliko cijevi!?

VR
VRBINA
18:54 17.04.2012.

Pintariću, bravo! Čim si Vladi pokazao zube odmah se rješavaju problemi u Sisku.

JA
james49
20:25 17.04.2012.

Pa koji k.... su radili do sada? Spašavali sportsku dvoranu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije