Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVOLJE

Oblak pepela iz Čilea zaustavio zračni promet nad Australijom

pepeo
21.06.2011.
u 16:22

Problem je što je oblak vulkanskog pepela prenisko da bi avioni letjeli ispod njega

Putnici na sydneyskom aerodromu nisu mogli poletjeti zbog oblaka vulkanskog pepela iz Čilea koji je blokirao zračni promet nad Australijom. U dvije glavne australske zračne luke danima nije mogao biti uspostavljen promet zbog oblaka pepela iz čileanskog vulkana, koji je prekrio jug Australije. Zrakoplovne kompanije Qantas i Virgin otkazale su sve letove u Sydney i Melbourne te iz njih, a zatvoreni su i aerodromi u  Adelaideu i Canberri.

Problem je što je oblak vulkanskog pepela prenisko da bi avioni letjeli ispod njega. Pepeo je, naime, na visini između šest i 13 kilometara.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Bedem1
04:01 22.06.2011.

Ova vijest gore napisana je obicna laz.Zracna luka u Adelaidu je zatvorena radi vulkanskog pepela,dok su sve ostale OTVORENE,to ja znam jer zivim u Sydney-u i dok ovo pisem cujem a zrakoplov iznad moje kuce.Izgleda mi da nasi novinari pisu gluposti samo da bi ispunili prostor u novinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije