Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Momčilo Krajišnik: Muslimani su umjetna nacija, turska sekta

Radovan Karadžić: Europa nas je žrtvovala u BiH da im mi budemo brana od islama
01. ožujka 2021. u 20:02 26 komentara 6501 prikaza
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Pod naslovom “Transkripti genocida” Memorijalni centar Srebrenica objavio je danas sistematiziranu zbirku dokumenata koji dokazuju postojanje planova vlasti bosanskih Srba za podjelu BiH i počinjenje etničkog čišćenja i masovnih ratnih zločina.

Mladen Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici NAJAVA SLIČNIH AKCIJA SRBA I HRVATA Bošnjački bojkot izbora u Srebrenici uvod je u novu krizu u BiH

Zbirka, dostupna i u online formatu preko posebne aplikacije, predstavlja skup stenograma i prijepisa sjednica tzv. Skupštine srpskog naroda u BiH uspostavljene 1991., odnosno Narodne skupštine Republike Srpske od 1991. do 1996. Dokumenti kronološki dokazuju postojanje projekta uspostave “velike Srbije” navodnim očuvanjem “skraćene” Jugoslavije, u kojoj bi bili dijelovi Hrvatske i BiH.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik na sjednici skupštine 8. siječnja 1993. kazao je da su muslimani kao narod “komunistička tvorevina”.

“Mi ne prihvaćamo tu umjetnu naciju. Smatramo da su muslimani sekta, grupacija ili skupina, turske provenijencije”, kazao je Krajišnik.

Radovan Karadžić je na sjednici iz 1995. tvrdio da Zapad na silu gura Srbe na ostanak u BiH da bi oni tako kontrolirali muslimane.

“Mi smo žrtvovani da ne bi bilo te (muslimanske) države, nego da bi bila mješovita, što će reći da mi svoje živote i živote naših generacija potrošimo na neutralizaciju islama, a da Europa bude zajednica sretnih kršćanskih naroda dok joj mi čuvamo zidine”, kazao je tada Karadžić.

Zanimljivo
Maknuli su tepih iz sobe, a ono što ih je dočekalo ispod iznenadilo mnoge: 'Nekada je bilo popularno'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • Mircen:

  Da, a Milorad Dodik negira taj genocid u Srebrenici, a može držati govore mržnje po Hrvatskoj i jučer u Jasenovcu zajedno s Pupovcem što mu sve omogućava vlada Andreja Plenkovića. Tko je onda Andrej Plenković? Tko? Zapitajte se!!

 • Avatar S.kim.si.Takav.si.
  S.kim.si.Takav.si.:

  Činjenica je da su jedino bosanski muslimani dobili status naroda samo na osnovu vjere a to im je dao tito. Što se toga tiče neznam šta je tu sporno?

 • Avatar pijanac
  pijanac:

  srbi su ratovali,ubijali,palili a muslimani izdali hrvatski narod i kome onda suditi ratnicima ili izdajicama