Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji uvjeti za život

Objavljena lista zemalja u kojima je najbolje ostariti. Ove godine veliko iznenađenje na vrhu

Osijek: U sklopu Gradskog saveza sportske rekreacije umirovljenici odrađuju trening nordijskog hodanja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
28.09.2022.
u 14:53

Ljestvicom su obuhvaćene 44 države diljem svijeta, a ocjenjivali su se čimbenici kao što su zdravlje, financije u mirovini, kvaliteta života i materijalno blagostanje u starosti.

U ovogodišnjem Global Retirement Indexu investicijske banke Natixis navodi se da je najbolja zemlja za ostariti - Norveška.

Ova skandinavska zemlja najbolja je za umirovljenike, prenosi N1. Ljestvicom su obuhvaćene 44 države diljem svijeta, a ocjenjivali su se čimbenici kao što su zdravlje, financije u mirovini, kvaliteta života i materijalno blagostanje u starosti.

Foto: Statista.com

Nakon toga je dodijeljen indeksni rezultat, pri čemu je 100 bodova najbolji mogući rezultat. Norveška je skupila ukupno 81 bod, navodi Statista.

Island je imao najveći pad ove godine i zauzeo je treće mjesto u 2022. godini s ukupno 79 bodova. Prošle godine ova otočna država imala je četiri boda više te je bila na prvom mjestu ljestvice.

Unatoč gubitku bodova u odnosu na prošlu godinu, Švicarska je s 80 bodova i dalje druga. SAD nije ni u prvih deset – sa samo 69 bodova nalaze se na 18. mjestu.

Na 4. mjestu nalazi se Irska sa 76 bodova, a po 75 bodova imaju Australija, Novi Zeland, Luxembourg te Nizozemska, prenosi N1.

VIDEO Zbog krize prijeti nestašica ovih proizvoda

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar McDonald
McDonald
12:18 03.10.2022.

Irska cetvrta? Ma dajte, jel moguce? A svakodnevno trubite kako je Irska ispuhana prica, kako nista ne valja, kako mi Hrvati koji smo ovdje nasli svoj dom i zadovoljni smo zivotom na Zelenom otolu pricamo lazi i gluposti.. Samo pogledajte informacije Eurostata ili drugih uglednih agencija, potrazite gdje su na njihovim ljestvicama Irska i Hrvatska, usporedite i bit ce vam jasno zasto smo se, izmedju ostalog, odlucili na odlazak. Kamo li srece da je obrnuto... Ali uz sve te afere i trpanja u privatne dzepove tesko da ce se trend uskoro preokrenuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije