Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatna promidžba

Objavljen poziv na registraciju pružateljima usluga zdravstvenog turizma

Zdravstveni turizam
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
09.02.2024.
u 11:54

U sklopu pokrenute reforme zdravstva, prošlogodišnjim zakonskim izmjenama i donošenjem seta pravilnika iz područja zdravstvenog turizma početkom ove godine, stvoreni su preduvjeti za detaljnije uređenje pružanja zdravstvenih usluga

Ministarstvo zdravstva objavilo je poziv na registraciju pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu. Poziv je namijenjen svim zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima za obavljanje zdravstvene djelatnosti, privatnim zdravstvenim radnicima, turističkim ambulantama i drugim pravnim osobama koje, u skladu s posebnim propisom, obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju usluge u turizmu u Hrvatskoj. 

U sklopu pokrenute reforme zdravstva, prošlogodišnjim zakonskim izmjenama i donošenjem seta pravilnika iz područja zdravstvenog turizma početkom ove godine, stvoreni su preduvjeti za detaljnije uređenje pružanja zdravstvenih usluga. Osigurana je mogućnost evidencije u Upisnik zdravstvenog turizma, čime će se upisanim pružateljima usluga dati dodatna vidljivost i promidžba, pojašnjavaju iz MIZ-a.   

POVEZANI ČLANCI:

"Hrvatska je i sada prepoznata kao destinacija koja pruža usluge medicinskog turizma, ali davna 1868. godina ukazuje da možemo biti još bolji. Tada smo s Higijeničarskim društvom Hvar, prvim takvim turističkim udruženjem u Europi, zauzimali vodeću ulogu u području turizma na europskoj karti. Danas smo na dobrom putu kroz širenje mreže zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu, uvođenje novog modela turističkih ambulanti, ali i brzim brodicama hitne pomorske medicinske službe te uspostavljanjem Hitne helikopterske medicinske službe koja će ove turističke sezone biti u punoj operativnosti. Sve navedeno ne bi bilo moguće bez intenzivne suradnje s ključnim dionicima – Ministarstvom turizma i sporta, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, županijskim zavodima kao i lokalnom zajednicom te im se ovim putem zahvaljujem na svemu učinjenome. Svi mi smo pokazali što nam je glavni prioritet – Zdravlje je prvo, a Hrvatska kao vodeća destinacija zdravlja naš krajnji cilj", istaknuo je je u priopćenju ministar Vili Beroš

Svi detalji i informacije oko postupka registracije zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva zdravstva.

VIDEO Radovan Fuchs komentirao prosvjed sindikata

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije