Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŠALJU POSEBNE POZIVNICE

Objavljen ovogodišnji program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Grad Vukovar
1/3
07.11.2022.
u 14:59

Podno spomen obilježja vijence će položiti hrvatski branitelji Vukovara, Predsjednik Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora, Vlada Republike Hrvatske, Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar

Grad Vukovar danas je i službeno objavio program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Program započinje 11. studenoga kada se održava 21. Stručni sastanak hrvatskog društva za hitnu i internističku intenzivnu medicinu „Hitna medicina“, a završava 20. studenoga kada se obilježava sjećanja na stradale u logoru velepromet i na ubijene na Ovčari. I ove godine program je bogat pa ima najavljene susrete ratnih izvjestitelja, izložbe, stručne skupove, sat povijesti…

Središnji događaj i ove godine održava se 18. studenoga na dan kada je slomljena obrana Grada. Toga dana učenici vukovarskih osnovnih i srednjih škola će duž trase kojom će se kretati kolona sjećanja postaviti i upaliti lampione. U 10:00 sati započinje prigodni program koji će se ove godine, nakon dvije pandemijske godine, ponovno održati u krugu vukovarske bolnice.

Foto: Grad Vukovar

U 10:30 sati krenuti će kolona sjećanja koja će se kretati ulicama grada sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Podno spomen obilježja vijence će položiti hrvatski branitelji Vukovara, Predsjednik Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora, Vlada Republike Hrvatske, Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar.

U 17 sati održat će se Svjetlosna rijeka sjećanja u okviru koje će u spomen na ubijene i nestale rijekom Dunav biti pušteno na stotine upaljenih lampiona. Dan kasnije, 19. studenoga, obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Borova naselja.

Već tradicionalni Grad Vukovar za Dane sjećanja nikome ne šalje posebne pozivnice ali se svakako očekuje da će i ove godine 18. studenoga u Vukovaru biti najviši politički dužnosnici Hrvatske, više ministara kao i veliki broj građana iz cijele Hrvatske kao i iz inozemstva.    

>> VIDEO Od 15. studenog nova pravila za vozače, kazne idu od 1000 do 15.000 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije