Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI AGROKOR

Objava presude Todoriću i ostalima u srijedu u 13 sati

Zagreb: Ivica Todorić i drugi optuženi na suđenju uz obavezne zaštitne maske preko lica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 16:18

U tom postupku osim Ivice Todorića, koji nije htio iznositi obranu, još su optuženi Ante Huljev, Piruška Canjuga te švicarska državljanka Nicole de  Rossi

Da hrvatsko pravosuđe može biti ekspeditivno kad hoće, dokaz je slučaj tzv. malog Agrokora u kojem je optužnica podignuta u rujnu lani,  potvrđena je tri mjeseca kasnije, a suđenje koje je počelo koncem lipnja, okončano je nakon svega nekoliko rasprava te je objava nepravomoćne presude zakazana za 7. listopada u 13 sati.

U tom postupku osim Ivice Todorića, koji nije htio iznositi obranu, još su optuženi Ante Huljev, Piruška Canjuga te švicarska državljanka Nicole de  Rossi. Tužiteljstvo ih  ih tereti da  su iz  Agrokora preko računa jedne švicarske tvrtke izvukli 1,2 milijun eura za usluge koje nisu obavljane. 

Todorićevi suoptuženici su nijekali krivnju te su tvrdili da je riječ o obavljenom poslu. Tužiteljstvo s druge strane smatra da su navodi optužnici dokazani, odnosno da je bila riječ o poslu koji nije obavljen. Predložila je da se četvero optuženih proglasi krivima i osudi po zakonu, a tvrtki AG Sigman oduzme novac.

U završnim riječima, Ljiljana Planinić, koja je po službenoj dužnosti branila Todorića, kazala je kako smatra da nije dokazano da je Todorić počinio kazneno djelo, te je predložila da ga sud oslobodi krivnje.

- Nije čudno da sam Todorić kaže da je optužnica nerazumljiva i besmislena. Zašto bi osoba koja je gotovo stopostotni vlasnik tvrtke sklopio posao kojim će napraviti štetu društvu. Nelogično i neuvjerljivo - kazala je Ljiljana Planinić.

Todorić nije rekao ni riječi no na koncu se pridružio završnoj riječi svoje braniteljice.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
19:13 05.10.2020.

Ode nam Todorić u Hercegovinu

FM
fmica
16:31 05.10.2020.

mislim da bu sinkopa,ipak su iz dobrih familija pa nema smisla da idu u zatvor....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije