Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mahanje rukama

Objašnjenje prevoditelja: Imao sam napad shizofrenije

Lažni prevoditelj znakovnog jezika na Mandelinoj komemoraciji
Foto: YouTube
12.12.2013.
u 10:42

34-godišnji Thamsanqa Jantije izjavio je za južnoafričke medije kako je tijekom Mandeline komemoracije halucinirao i čuo glasove

Nakon što je jučer otkriveno da je prevoditelj znakovnog jezika s komemoracije Nelsona Mandele, kako su rekli iz udruga gluhih, varalica, oglasio se i on sam i objasnio zašto je samo besmisleno mahao rukama.

Naime, 34-godišnji Thamsanqa Jantije izjavio je za južnoafričke medije da je imao napad shizofrenije. Rekao je da je čuo glasove i kako je počeo halucinirati, piše BBC.

Podsjetimo, Jantije je na znakovni jezik prevodio govore državnika na Mandelinoj komemoraciji, među kojima je bio i Barack Obama, nakon čega su se javile udruge gluhih s tvrdnjom da to nije bio znakovni jezik nego obično mahanje rukama koje ne znači ništa.

Jantije sada kaže da je izgubio koncentraciju zbog glasova u glavi. "Nisam mogao ništa. Bio sam sam u vrlo opasnoj situaciji", izjavio je Jantije. "Pokušao sam se kontrolirati i ne pokazati svijetu što se događa. Vrlo mi je žao, to je situacija u kojoj sam se našao", dodao je, prenosi BBC.

Ipak, u drugom intervjuu istaknuo je da je vrlo sretan svojim nastupom. "Bio sam prevoditelj na mnogim velikim događajima. Mislim da sam šampion u znakovnom jeziku", rekao je.

>> Prevoditelj za gluhe na Mandelinoj komemoraciji je – varalica?!

Komentara 5

Avatar million
million
12:38 12.12.2013.

Ovog lika bi trebalo staviti da "prevodi" kada Josipovic , Milanovic ili Pusicka pricaju u svijetu da nas bar pred gluhim ne sramote po svijetu kada laprdaju !

NA
navijeke
12:31 12.12.2013.

Za krepat. Što se tiče krivih ljudi na krivim mjestima izgleda da nemamo samo mi svog Jovanovića.

DI
duncan_idaho
12:06 12.12.2013.

da nije tragično bilo bi smiješno... zanima me koliko je ova lopovčuga naplatila svoju "uslugu" prevođenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije