Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hzzo odlučio

Obiteljski doktori i pedijatri dežurat će vikendom i praznikom

Liječnici
Foto: ilustracija
20.12.2013.
u 14:00

Dežurat će subotom od 15 do 20 sati, nedjeljom, praznikom i blagdano od 8 do 20 sati. HZZO odlučio da će se stvoriti i tzv. peer grupe liječnika, s ravnopravnim stručnjacima koji će jednom mjesečno raspravljati o slučajevima iz svoje prakse

Obiteljski doktori i pedijatri će imati posebna dežurstva subotom od 15 do 20 sati, te nedjeljom, praznikom i blagdanom od 8 do 20 sati - zaključak je izvanredne sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Posebna će se dežurstva ugovoriti, navodi se, s privatnim zdravstvenim radnicima i zdravstvenim ustanovama na osnovu njihovih ponuda i rasporeda, za što HZZO mora dati suglasnost. O lokacijama za posebno dežurstvo odlučit će doktori koji su podnijeli ponudu i županijski upravni odjeli za zdravstvo.

Isto tako, odlučeno je da će u idućoj godini liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti moći sudjelovati u tzv. peer grupama, koje okupljaju istovrsne stručnjake, a koje će se sastajati i raspravljati o pitanjima iz svoga djelokruga.

Svaka "peer grupa" imat će najmanje tri ravnopravna stručnjaka (poželjno je da ih je pet ili šest) i oni će jednom mjesečno raspravljati o svojoj praksi, a sve radi edukacije i poboljšanja procesa rada.

Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima!

Komentara 1

DO
domoljubxy
16:59 20.12.2013.

Dobra odluka koju i treba adekvatno i platiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije