Naslovnica Vijesti Hrvatska

Daruvarac ima državljanstvo BiH, hoće li pobjeći? 'Provode se mjere zabrane'

Glavni ravnatelj policije potvrdio je da je policija od suda dobila rješenje o izrečenim mjerama zabrane, a radi se o njih nekoliko
16. prosinca 2018. u 20:50 144 komentara 39946 prikaza
Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Obitelj (pretučene djevojke) nema stalnu fizičku zaštitu, ali se stalno provode mjere koje će spriječiti da dođe do neželjene posljedice - izjavio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, komentirajući slučaj nasilnika Darka Kovačevića Daruvarca koji je pušten na slobodu, zbog čega obitelj djevojke iz Zadra živi u strahu.

Migranti na graničnom prijelazu Maljevac reakcija MUP o snimkama s migrantima: Sve je zakonito, ne radi se o protjerivanju u BiH

Potvrdio je da je policija od suda dobila rješenje o izrečenim mjerama zabrane, a radi se o njih nekoliko.

- PU zadarska aktivno provodi te mjere. Obitelj nema stalnu fizičku zaštitu, ali se stalno provode mjere koje će spriječiti da dođe do neželjene posljedice - rekao je Milina u Dnevniku HRT-a, odgovarajući na upit postoji li opasnost od Kovačevićeva bijega, s obzirom na to da ima i državljanstvo BiH, te jesu li od policije zatražene posebne mjere nad njim.

Darko Kovačević Daruvarac
1 / 16
Darko Kovačević

Kovačevićev odvjetnik Andrej Korljan prijavio je pak policiji prijetnje jer je na njegovom odvjetničkom uredu u Zadru netko napisao “Daruvarac je slobodan, odvjetnik je čist, ležat će na podu, Korljan i sadist”, prenose 24 sata.

- Moja uloga u postupku je štititi pravo mojeg branjenika ma tko on bio - rekao je Korljan.

Migranti skrivene snimke Tajno snimali hrvatske policajce: Ovako postupaju s migrantima?

Zakonito s migrantima

Glavni ravnatelj policije odbacio je danas optužbe na račun hrvatske policije zbog postupanja prema migrantima, te poručio da nisu utvrđeni nikakvi slučajevi njihova premlaćivanja. 

- Policija zakonito, profesionalno radi na poslovima nadzora državne granice. U svim recentnim prijavama o nezakonitostima, sve provjeravamo i nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja - izjavio je Milina.

Pogledajte video sa suđenja Daruvarcu:

[video: 28341 / ]

Pohvalio se rezultatima borbe protiv krijumčara.

- Imamo usmjerenu borbu protiv krijumčara i nikada u povijesti nismo imali ovakve rezultate, do sada je procesuirano preko 547 krijumčara - naveo je. 

Odlučno je odbacio optužbe da hrvatska policija ulazi u teritorij BiH.

- To nikako ne stoji. U teritorij BiH ulazimo samo sukladno Sporazumu o prekograničnoj policijskoj suradnji, kada imamo mješovite ophodnje  i redovite aktivnosti s kolegama iz BiH - izjavio je. 

Dragan Mektić Ministar sigurnosti BiH: 'Imamo dokaze da hrvatska policija zlostavlja migrante, to je bruka i sramota'

- Do sada, ove godine, imamo 1039 zahtjeva za međunarodnu pomoć, dakle tražitelja azila i to svakako govori u prilog da se ne radi o nikakvom kršenju ljudskih prava - odgovorio je Milina upitan kako policija postupa s migrantima koje zatekne na granici, odnosno  omogućuje li im da zatraže azil? 

U BiH 5000 migranata

Policiji je, kazao je, osnovna zadaća zaštita života, hrvatska policija to radi kontinuirano, pomaže migrantima koji su životno ugroženi, pruža im liječničku pomoć, hranu itd.

Prenio je procjenu kako je u BiH trenutno oko pet tisuća migranata. Stalno razmjenjujemo informacije, kako s BiH, tako sa svim državama na ruti, procjene su različite, mijenjaju se iz dana u dan, ali po nekima u BiH je oko pet tisuća migranata, rekao je. 

Ivica Puljak 'Ogorčenje žene i majke' Predsjednica progovorila o Daruvarcu, Puljak je bocnuo zbog Mamića

Objasnio je smisao apela koji je MUP uputio međunarodnim i nevladinim organizacijama koje sudjeluju u humanitarnom radu s migrantima u državama na tzv. balkanskoj ruti.

- Želimo zaštititi živote, želimo što manje stradavanja, samo ove godine imali smo devet smrtnih stradavanja - rekao je Milina.  Vrlo često društvenim se mrežama šire informacije da je granica otvorena ili da će biti otvorena, i onda krenu migranti, tako da i kriminalne mreže doprinose da te osobe dolaze u pogibeljne situacije što želimo izbjeći, naglasio je. 

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Komentar odvjetnika Luke Mišetića najbolje ģovori o sramoti hrvatskoga pravosuđa: U Americi, odvjetnik koji se ne pojavi na ročištu u ovakvom slučaju bude priveden, i disciplinski postupak pokrenut. Optuženika se ne bi pustilo zbog nedolaska odvjetnika. Vrijeme je da se ... prikaži još!e ovakva praksa prekine. I Hrvatska odvjetnička komora je na potezu. Sramotno.

 • senijor121:

  Daruvarac će odslužiti svoje, ali se ovakvi problemi neće riješiti, jer ovakve tuke biraju nasilnike, a ne pristojne, doboro odgojene dečke. . Dok je to nasilje prema drugima, tuke sudjeluju i podržavaju, ali je bolno kada im se vraća

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  kaže njegov odvjetnik kako je sve radio po zakonu i da si nema što zamjeriti.... pa kad malo bolje razmislim to sam već negdje čuo.... Ah da, pa i nacisti su sve odradili po ondašnjem zakonu.....