Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu

Obamin fotograf napao Trumpa: Je li ova fotografija autentična?

Donald Trump i suradnici
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.10.2019.
u 17:04

Pete Souza sugerirao je da je fotografija namještena, no poslije se pomalo posuo pepelom

Bivši službeni fotograf Bijele kuće sugerirao je da su predsjednik SAD-a Donald Trump i njegovi suradnici pozirali na fotografiji koja ih prikazuje za stolom tijekom američke vojne operacije koja je rezultirala smrću čelnika Islamske države, Abua Bakra al-Baghdadija, no poslije je priznao da je moguće da je fotografija doista autentična.

Pete Souza je bio glavni fotograf za vrijeme mandata predsjednika Ronalda Reagana i Baracka Obame. Upravo je on snimio slavnu fotografiju iz 2011. godine koja prikazuje Obamu i tadašnju državnu tajnicu Hillary Clinton kako prate operaciju u kojoj je ubijen šef al-Qaede Osama bin Laden.

Souza je jučer na Twitteru sugerirao da je malo vjerojatno da su Trump, potpredsjednik Mike Pence i drugi dužnosnici na fotografiji doista snimljeni u vrijeme operacije.

- Operacija se, kako je objavljeno, dogodila u 15.30 sati po washingtonskom vremenu. Fotografija je, kako pokazuju IPTC-podaci kamere, snimljena u "17:05:24" - istaknuo je Souza.

Njegov tvit prenio je i magazin Newsweek, koji ističe i kako je fotografija s Trumpom i suradnicima puno simetričnija i organiziranija nego ona Obame i njegovog tima.

Jedan tviteraš istaknuo je kako ne bi bilo neobično da su Trump i ostali doista bili na lokaciji dva sata nakon same operacije, s čime se složio i sam Souza, pa se i pomalo posuo pepelom.

- Potpuno je moguće da je operacija i dalje trajala u 17.05 sati - rekao je Souza, dodajući da prije definitivnog zaključka novinari trebaju točno utvrditi vremenski slijed događaja.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Marsijanac
17:38 28.10.2019.

Tupavi ljevicari konstantno pljuju po nasem predsjedniku. No narod nije glup i iduce godine Trump ce do nogu potuci tu kvazi-liberalnu bagru.

Avatar bokolo
bokolo
22:56 28.10.2019.

Novinari I reporters duboke drzave su izgubili kompas i treba im hitna pomoc

TT
tTony
03:19 29.10.2019.

Pogledajte nase medije da ih ne napominje ne lice da su nase , da nije Face-book nebi zno sto se desava u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije