Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anto nobilo

"O struji je odlučivao vrh HDZ-a, a Polančec tada nije ni bio ministar"

'unutrasnja zagreb,vlada, 02.02.2006.  polancec   snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
Autori: it, AM
04.06.2010.
u 18:50

U sklopu istrage o 600 milijuna kuna teškim malverzacijama strujom ne preispituje se ništa što bi u neugodan položaj moglo dovesti premijerku Jadranku Kosor.

U sklopu istrage o 600 milijuna kuna teškim malverzacijama strujom na relaciji HEP – TLM – Aluminij Mostar ne preispituje se ništa što bi na bilo koji način u neugodan položaj moglo dovesti premijerku Jadranku Kosor.

Suprotno najavama koje su mjesecima stizale do medija, ne istražuje se privatizacija šibenskog TLM-a koji je za jednu kunu prodan konzorciju Adrijal, iza kojeg stoje Kostruktor inženjering, Aluflexpack, Dalekovod, Zagreb Montaža i Feal iz BiH. HEP je, podsjetimo, struju kupovao po višoj cijeni, a isporučivao je po višestruko nižoj TLM-u, koji je pak više od 80 posto te struje dalje transportirao Aluminiju u Mostaru.

U vezi s privatizacijom TLM-a Vlada je donijela nekoliko odluka, a jednu od njih je zbog izostanka tadašnjeg premijera Ive Sanadera potpisala J. Kosor. U USKOK-u kažu da privatizacija TLM-a nije ni bila pod istragom (već je bila cijena struje), ali se i to pitanje može na kraju izroditi.

Polančecov branitelj, odvjetnik Anto Nobilo podržava stav da u vezi s prodajom TLM-a nema ničeg spornog i u prilog tezi navodi da je DORH dao suglasnost na taj posao. Nobilo tvrdi da je Polančec "čist" i u vezi s utvrđivanjem cijene struje. Kaže da u vrijeme kada se sklapao ugovor o struji nije bio ministar gospodarstva. Taktika Polančecove obrane skreće prema vrhu HDZ-a kao mjestu gdje se stvarno odlučivalo o cijeni.

Prema informacijama što ih je Nobilo dosad prikupio, za posao štetan za HEP navijala je "hercegovačka" struja u koju se nastoji svrstati Luku Bebića i Andriju Hebranga. No, i bez toga, Polančecov branitelj će reći da cijena struje nije bila kriminalna jer je bila vezana za cijenu aluminija na Londonskoj burzi.

Komentara 35

PI
Pippo9
19:07 04.06.2010.

Ovakva podmetanja Nobila su sramotna i neće pomoći Polančecu kojeg terete dokazi

ST
standup
18:57 04.06.2010.

Good Morning...., ocíto su udbasí i yugo-komunisti (zédni krvi),..bili na \"visé-godisnjem odmoru\".., kada neznaju da Polancéc i ni bija Ministar u to vrime ??..(jos´, jedan dokaz Politickog-sudjenja)...

JO
JozoBago
18:09 05.06.2010.

05.06.2010. u 15:44h standup je napisao/la: profesure,...\"cá se pravis´-mutav\"??...znas´ti dobro da tvoji \"antifasisti-oportunisti\"-vladaju iz sjenke sa medijima..., a radni ljudi...nimaju vrimena za Politicke-manipulacije... ================================================================ standup rodijače, ne znam jesil sa zapadne ili istočne obale, ali vi u Amerike morali bili bi znat šta je to politička manipulacija i da u Rvackoj politički more manipulirat samo onaj ko je na vlasti. Onaj ko nije na vlasti more saom PROBAT manipulirat, al ga ovi na vlasti uvik \"nadmanipuliraju\" jer imaju jača srestva zato. Zato rodijače, odi izist koji hotdog, popi neki bad lajt, a pušti Rvacku da muči svoje muke. Tamo u vas s druge strane bare je sve drukčije. Živ bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije