Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JELIĆ PORUČIO:

"O otpuštanjima ćemo odsad odlučivati na višoj razini"

zelenilo
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
29.04.2010.
u 15:37

Novac koji Grad izdvaja nakon sudskih presuda opće je dobro, novac građana i svakako bih ga radije dao, primjerice vrtiću, kaže D. Jelić.

Gradonačelniku Karlovca Damiru Jeliću prekipjelo je zbog brojnih sudskih sporova koje gradske tvrtke gube zbog nezakonitih otkaza i najavio je promjene.

– Gubljenje sudskih sporova postao je kontinuitet gradskih tvrtki. Taj problem traje već 15-ak godina, a posljedice krivih odluka snosi Grad. Nezakonit otkaz u slučaju tvrtke Mladost, primjerice, gradski je proračun stajao pola milijuna kuna, tu su i slične situacije u Zorinu domu, Hrvatskom Radiju Karlovcu, Zelenilu – rekao je Damir Jelić na sjednici Vijeća nakon što je Marija Bodrožić-Zorić iz SDP-a podsjetila na slučaj Duška Zjače koji je dobio radni spor sa Zelenilom.

Sastanak u Gradu

Gradonačelnik D. Jelić rekao je da će za 15 dana održati sastanak s mjerodavnim osobama kako bi vidjeli zašto tvrtke gube sporove i jesu li u pitanju proceduralne pogreške u donošenju odluka o otkazima.

– Sljedeća odluka o otkazu ugovora o radu nekoj gradskoj tvrtki više neće biti odluka samo jednog čovjeka, odnosno direktora, već će se o njoj raspravljati i na višoj razini – rekao je D. Jelić i dodao da je novac koji Grad izdvaja nakon sudskih presuda opće dobro, novac građana i da bi ga on svakako radije dao, primjerice vrtiću.

Turkoviću krivi mediji 

Stjepan Turković, direktor Zelenila, rekao je da su gradske tvrtke na tržištu i da direktori moraju imati ‘slobodne ruke’ kako bi uskladili sredstva koja imaju s obvezama, ali i brojem zaposlenih.

– Upitno je zašto radnici Ciglane, Vunateksa, Kraša još uvijek vode sudske sporove, a ovaj s D. Zjačom je već riješen, a jedan je od rijetkih koji je bio zanimljiv i medijima. Očito postoji i pritisak na sudstvo da se neki sporovi riješe ranije – rekao je Stjepan Turković.

Milan Vignjević radio je do 1994. godine u gradskoj tvrtki Mladost. Tada je dobio otkaz zbog toga što navodno nije ispunjavao radne obveze. Sudski spor i 294.008 kuna odštete od bivše tvrtke dobio je krajem 2009. Ističe da štetu počinjenu nezakonitim otkazima uvijek plaćaju građani Karlovca, a ne oni koji su donijeli nezakonite odluke. Predlaže da tvrtke naplate štetu od njihovih bivših direktora. U slučaju zastare, neka iz moralnih razloga to učine dobrovoljno.

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:38 30.04.2010.

Radilo se o bezrazložnim otkazima. Onaj tko odluči dati otkaz nekome, mora kao prvo imati za to razlog i dokaz. Drugo, postupak valja pravilno provesti. Radilo se o tome da nije bilo razloga da ti ljudi budu najureni, nije se radilo o teškim povredama radne obaveze. Smetali su nekome, mediokritetima koji su na primitivan način htjeli očistiti grad od nepoćudnih ljudi.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:41 30.04.2010.

Inače, Vunateks i Kraš ne postoje već 15 godina. Likvidirani! Srušeni i sravnjeni sa zemljom! Na mjestu Kraša je Lidl, a na mjestu Vunateksa Mercator. Turković jeste zidar ali bi to morao znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije