Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar Silvija Tomaševića

'O obnovi ovog viadukta priča se još od 1984. godine, ali radovi nikad nisu krenuli...'

Genova
Foto: IPA/PIXSELL
1/5
15.08.2018.
u 15:51

Ne samo što se nije predviđao tako gusti promet nego je i materijal kojim je viadukt građen postao istrošen

Nakon što se jučer u talijanskom gradu Genovi urušio viadukt Morandi pri čemu je poginulo više od 35 ljudi ne prestaju stizati reakcije sa svih strana. Jedni optužuju Vladu, drugi koncesionara, treći gust promet, četvrti udar groma. 

Iz Rima je svoj komentar dao i Silvije Tomašević

"Rastu polemike oko razloga urušavanja vijadukta dugog 1200 metara. Pušten je u promet 1967. godine, a dnevno je njime prolazilo 75 tisuća vozila odnosno 27 milijuna vozila godišnje. Ne samo što se nije predviđao tako gusti promet nego je i materijal kojim je viadukt građen postao istrošen.

O potrebi izgradnje novog vijadukta počelo se pričati još 1984. te je nastavljeno sve do prošle godine. Gradnja novog viadukta nikada nije počela jer je nova Vlada (prije svih  Pokret 5 zvijezda) zaustavila gradnju svih objekata. Oni pak sad optužuju koncesionara da nisu održavali viadukt", rekao je između ostalog Tomašević. 

>> Pogledajte snimku urušavanja viadukta u Genovi

 

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stjef
16:54 15.08.2018.

1984 se počelo pričati o obnovi vijadukta, ali je najveći krivac Pokret 5 zvijezda koji je na vlasti par mjeseci. Bravo Silvije genije.

ON
On12345
17:27 15.08.2018.

Mogao bi koji novinarčić i spomenuti da koncesionar Autostrade per l'Italia S.p.A. 'spada' pod obitelj Benetton. Da, oni koji glume anđelčiće sa svojim multi-kulti reklamama i prodaju odjeću 10tak puta skuplje nego što vrijedi. Koncesionar je odgovoran, nema tu štoo filozofirati. https://it.m.wikipedia.org/wiki/Autostrade_per_l%27Italia

Avatar adminjepeder
adminjepeder
16:10 15.08.2018.

Svakoj osobi koja je vidjela stanje ovog "mosta"prije katastrofe je primijetila da tu ne mora biti neki ekstremist koji će ga srušiti, nego da će se on rušiti sam od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije